Gratis

Nieuwe Verhalen

Zet dit event in mijn agenda
26-11-2022 12:11 23-07-2024 05:07 Amsterdam Nieuwe Verhalen In Nieuwe Verhalen wordt het verhaal verteld van robot-ingenieur Robin die met behulp van haar uitvinding de ‘Portal Hopper 3000’ problemen als luchtvervuiling, geluidsoverlast en energietekort aanpakt. Verschillende locaties, ,

Nieuwe Verhalen vertelt het verhaal van robot-ingenieur Robin. Robin is een zwevende robot met één oog, een plantje op haar hoofd en op haar vinger zit een nieuwsgierig vogeltje. De makers van Robin zijn een jaar geleden op reis gegaan en hebben haar en andere robots in hun huis achtergelaten. De andere robots zorgen voor het huis, maar Robin niet; zij is namelijk uitvinder!

Robin leeft in het jaar 2050 en heeft net een belangrijke uitvinding gedaan, de ‘Portal Hopper 3000’. Met dit glimmende apparaat van aluminium met daarop allerlei klokjes, tandwielen en een LCD scherm kan zij zichzelf en het vogeltje teleporteren. De plekken waar zij komt zijn herkenbaar maar er is steeds iets aan de hand. Robin is slim, creatief en wil graag helpen, maar ze kan het niet alleen met het vogeltje oplossen! Daarom vraagt zij aan kinderen om samen met haar creatieve oplossingen te vinden voor de problemen die ze tegenkomt.

Met behulp van de media-installatie Nieuwe Verhalen worden kinderen meegenomen in de verhalen van Robin. In het verhaal spelen actuele thema’s als luchtvervuiling, energietekort en plastic soep een belangrijke rol. Op een interactieve manier worden kinderen aangezet tot reflectie op deze thema’s en kunnen met behulp van tekeningen oplossingen aandragen die direct worden geïntegreerd in het verhaal.

Doremiek Lamain en Karen Smid hebben Nieuwe Verhalen ontwikkeld tijdens een productietraject binnen Cross-TIC. De installatie is ontwikkeld onder begeleiding van Tetem en in samenwerking met Theater Sonnevanck, Bibliotheek Almelo en ZINiN. Nieuwe Verhalen wordt dit schooljaar aangeboden in het Primair Onderwijs Educatieprogramma van Tetem.

Try-out sessies in Tetem
In de foyer van Tetem worden een aantal try-out sessies georganiseerd die geschikt zijn voor kinderen en volwassenen. Deze try-out sessies vinden plaats op:
26 en 27 november 2022
10 en 11 december 2022
17 en 18 december 2022
5 t/m 8 januari 2023 (met warme chocomel (met slagroom) voor de kinderen)
Op alle dagen tussen 13.30-16.30 uur.
Toegang: gratis
Ouders/begeleiders zijn op alle dagen welkom voor een kop koffie of thee in onze nieuwe conceptstore Blender Blender.

Mastodon