Co-productie met partners:
Maakplaatsen, generators, MMM & @home
Gratis

De link naar de online portal wordt nog bekend gemaakt.

@Online

,

Open deze route in je routeplanner

Online AR Sandbox: Dig your own hole!

De AR Sandbox van UC Davis is een interactieve zandbak waarbij met hulp van Augmented Reality dynamische landschappen gecreëerd kunnen worden. Graaf zelf je meanderende rivier, maak je eigen bergen en zie wat dat doet met het landschap. De verschillen in hoogte in het landschap worden met behulp van een interactieve projectie als hoogtelijnen getoond op het zand. Graaf je diep genoeg, dan vind je vanzelf water om je rivier(en) te laten stromen.

Voor de MaakMeeMaand heeft 100%FAT i.s.m. Heinze Havinga en Edwin Dertien de AR Sandbox doorontwikkeld tot een hybride installatie die het mogelijk maakt om de zandbak zowel online als offline te gebruiken. Aan de zandbak is een radiografisch bestuurbare graafmachine bevestigd, die je via een online portal op afstand kunt besturen. De portal toont een realtime livestream van de zandbak en diverse knoppen om de graafmachine te besturen. Zo kan je tegelijkertijd via internet en ter plaatse in Tetem graven in de zandbak en gezamenlijk nieuwe landschappen creëren!

AR Sandbox: Dig your own hole! is ontwikkeld door 100%FAT binnen het WetropolisRD Consortium. Binnen deze projectgroep worden manieren en modellen ontwikkeld die de gevolgen van klimaatverandering op het waterbeheer in kaart brengen.

Met de AR Sandbox kan je gedurende de hele maand mei experimenteren. De AR Sandbox is onderdeel van de MaakMeeMaand, waarbij beleven en ervaren van maakcultuur en technologie centraal staat. Naast de online activiteiten uit het @Home programma worden er tijdens de MaakMeeMaand in álle 14 Twentse gemeenten kleinschalige dagfestivals georganiseerd.