Gratis

Opening: donderdag 30 november 2017 om 17:00 uur

Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

Performance, Objects, Bodies

Zet dit event in mijn agenda
16-11-2017 12:11 19-06-2024 08:06 Amsterdam Performance, Objects, Bodies <p>Marit Mihklepp en Ludmila Rodrigues gebruiken interactie tussen lichamen en objecten om te onderzoeken hoe wij ons verhouden tot de medemens en de omgeving. Door onze relatie tot objecten te bestuderen, wordt duidelijk dat het nog&#8230;</p> Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

Marit Mihklepp en Ludmila Rodrigues gebruiken interactie tussen lichamen en objecten om te onderzoeken hoe wij ons verhouden tot de medemens en de omgeving. Door onze relatie tot objecten te bestuderen, wordt duidelijk dat het nog niet zo makkelijk te bepalen is waar onze fysieke aanwezigheid eindigt en de omgeving begint. De interactieve werken van Marit en Ludmila nodigen het publiek uit om deze verkenningstocht aan te gaan en mee te doen aan speelse, ‘open einde’ experimenten.

Ludmila Rodrigues onderzoekt aanrakings- en bewegingszin en creëert ruimtes, situaties en installaties om een lichamelijke dialoog te activeren. Marit Mihklepp is gefascineerd door mogelijke vormen van communicatie tussen mensen, objecten en fenomenen. Het werk van beide kunstenaars is interactief en niet compleet zonder de deelname van de bezoeker. Als bezoeker worden we uitgenodigd om uit onze comfortzone te komen, op balancerende constructies te klimmen en een dialoog aan te gaan met objecten en met elkaar.

Het werk van Marit en Ludmila sluit naadloos aan bij Tetem’s programmalijn Living Together with Strangers. Deze programmalijn onderzoekt hoe wij ons verhouden tot ‘de onbekende’ die tegelijkertijd een bedreiging én een belofte in zich draagt. Marit en Ludmila geven het publiek de ruimte om zich te oriënteren op de wijze waarop zij zich willen verhouden met ‘het onbekende, maar bieden ook mogelijkheden om een verkenningsdialoog aan te gaan.

Performance, Objects, Bodies is samengesteld in samenwerking met kunstenaar en curator Matteo Marangoni en het internationale kunstenaarsplatform iii (instrument inventors initiative).

Voor de tentoonstelling Performance, Objects, Bodies is door Roombeek Cultuurpark Educatie een programma ontwikkeld voor het primair onderwijs. Het programma bestaat uit workshops met een rondleiding. Tijdens een bezoek aan Tetem onderzoeken de kinderen wat een performance is en ontwerpen zij een interactief object.

Publieksinformatie Performance, Objects, Bodies

Mastodon