Gratis

van 13:00-18:00 uur

Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

Performance van StickMan door Stelarc

Zet dit event in mijn agenda
27-05-2018 12:05 23-07-2024 12:07 Amsterdam Performance van StickMan door Stelarc <p>Op zondag 27 mei geeft Stelarc tijdens het Maker Festival Twente, een vijf uur durende performance van StickMan. StickMan, een stok-achtig exoskelet dat pneumatisch wordt aangedreven, is een programmeerbare bewegings- en geluidmachine die niet alleen&#8230;</p> Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

Op zondag 27 mei geeft Stelarc tijdens het Maker Festival Twente, een vijf uur durende performance van StickMan. StickMan, een stok-achtig exoskelet dat pneumatisch wordt aangedreven, is een programmeerbare bewegings- en geluidmachine die niet alleen met het lichaam in verbinding staat, maar ook als een interactieve installatie fungeert.

Wanneer Stelarc het exoskelet draagt, worden zijn armen en linkerbeen op 64 punten algoritmisch aangestuurd, terwijl hij zelf met zijn rechterbeen diverse richtingen kan inslaan. Op die manier kan hij de interactie aangaan met zijn eigen schaduw en de geprojecteerde video feedback. Ieder contact dat het exoskelet met Stelarc’s lichaam maakt, produceert een eigen geluidscompositie gemaakt door geluidskunstenaar Petros Vouris. Het geluid registreert niet alleen de onwillekeurige choreografie van het lichaam, maar genereert ook een akoestisch landschap waardoor de geluiden een verlengstuk worden van het lichaam van StickMan.

Een kleinere replica van StickMan stelt bezoekers in staat een eigen choreografie op te nemen en af te spelen door de ledematen in een reeks posities te buigen, inclusief de gegenereerde geluiden.

Mastodon