Gratis

Pop-up Film Festival Twente

In de herfstvakantie kunnen kinderen (9-13 jaar) zélf een film maken! De eindresultaten worden vertoond tijdens drie Pop-up Film Festivals in Twente!

Tijdens het filmproject maken kinderen uit heel Twente kennis met het hele proces rondom het maken van een film. Ze leren acteren, filmen of regisseren en maken een eigen film onder begeleiding van professionals. Het filmproject vindt plaats in Twentse bibliotheken.

De resultaten van de filmprojectdagen zijn te zien tijdens drie Pop-up Film Festivals in Nijverdal, Wierden en Hengelo. Na vertoning van de door jongeren gemaakte films wordt de jeugdfilm Totem vertoond. Totem is een Nederlandse film van regisseur Sander Burger en gaat over de elfjarige Ama (Amani-Jean Philippe), dochter van een uitgeprocedeerde asielzoeker en is de openingsfilm van Cinekid.

Ook kan je tijdens het festival kennis maken met drie interactieve werken van professionele mediakunstenaars uit de regio. In de Augmented Reality installatie LEAFDE van Ton Nieuwenhuis appen planten hun levensverhaal aan de bezoekers. De media installatie ‘Mijn lijn’ van Jan Merlin Marski vertaalt bewegingen van deelnemers naar een lijnenspel dat het gedrag van de deelnemers kopieert. En de media-installatie Nieuwe Verhalen van Doremiek Lamain en Karen Smid neemt deelnemers mee in de toekomst en daagt ze uit om creatieve oplossingen te bedenken en op een speelse manier over hun eigen gedrag na te denken. De productie Nieuwe Verhalen en LEAFDE zijn tot stand gekomen in samenwerking met Cross-TIC.

Data Pop-up Film Festivals
Films gemaakt in samenwerking met de bibliotheken in Twenterand en Nijverdal worden vertoond op:
Maandag 31 oktober van 15:00 – 17:30 uur ZINema Nijverdal

Films gemaakt in de bibliotheek in Wierden worden vertoond op:
Vrijdag 4 november van 15:30 – 18:00 uur Biblioscoop Wierden

Films gemaakt in de bibliotheken Enschede, Hengelo, Hof van Twente, Losser en Oldenzaal worden vertoond op:
Zaterdag 5 november van 16.00 – 18.30 uur Schouwburg Hengelo

Mastodon