Gratis

Pop-up Film Festival Twente

Zet dit event in mijn agenda
24-10-2023 12:10 18-04-2024 12:04 Amsterdam Pop-up Film Festival Twente Het Pop-up Film Festival is het reizende film- en mediafestival voor kinderen uit heel Twente. Het festivalprogramma bestaat uit twee onderdelen: het Medialab en het Filmprogramma. Verschillende locaties, ,

Het Pop-up Film Festival is het reizende film- en mediafestival voor kinderen uit heel Twente. Het festivalprogramma bestaat uit twee onderdelen: het Medialab en het Filmprogramma.

Het MediaLab

Het Medialab is een doorlopende ontdekkingstocht voor jonge mensen van 6 tot 14 jaar. In het MediaLab vind je supercoole virtuele games, interactieve media-installaties en digitale kunstwerken. Je maakt kennis met digitale cultuur en het werk van professionele mediakunstenaars uit de regio. Natuurlijk kan je ook zélf meedoen en naar hartenlust experimenteren met oude en nieuwe technieken uit de wereld van film en media!

Avatopia
De driedelige media-installatie Avatopia van Roos Groothuizen is een fantastisch mobiel ontdekkingslab. Je ontwerpt je eigen avatar en komt tegelijkertijd meer over jezelf te weten. Als je lichaam elke denkbare vorm kan aannemen, wat past dan het best bij jou? Door een magisch verkleedspel leer je meer over hoe je jezelf kunt presenteren. Maar in de virtuele wereld dansen met je eigen avatar en een beetje plezier maken, dat kan natuurlijk ook!

Re-view
De media-installatie Re-view van Miriam Riefel ‘vertaalt’ ervaringen van kinderen naar een korte film. Met behulp van tekeningen, bewegingen, stemgeluiden en meerkeuze antwoorden geven kinderen input aan de ‘machine’. De input van de kinderen wordt door middel van AI omgezet in een persoonlijke film.

CINEKID DIY
In de Cinekid DIY workshop experimenteer je met oude en nieuwe technieken uit de film en media. In het ‘Draaiverhaal’ kleur je zélf een verhaal in en zet dit letterlijk en figuurlijk in beweging. Met behulp van sjablonen maak je een ‘Vensterfilm’ of je ontwikkelt een analoog GIF-je. De allerkleinsten (4-6 jaar) kunnen met een zelfgemaakt superheldenmasker de beginselen van animatie ontdekken en zien wat je met het blote oog nog niet kon zien.

Stop-motion
Maak zelf je eigen animatiefilm waarin álles kan. Ontdek de verschillende materialen en mogelijkheden en brainstorm over je verhaal. Stop-motion is dé perfecte manier om je fantasie de vrije loop te geven. Breng je zelfgemaakte figuren tot leven en maak je eigen animatiefilm!

Green Screen Me
Green screen is een van de belangrijkste filmtechnieken die we vandaag de dag kennen. Het staat aan de basis van vele special effects. Train je verbeeldingskracht en ontdek het geheim achter deze techniek. Maak een foto van jezelf en plaats jezelf op een grappige, bizarre of weirde plek.

Filmprogramma

In het filmprogramma wordt het werk van 600 jonge filmmakers uit heel Twente én de Cinekid openingsfilm Jippie No More! getoond. De jonge filmmakers krijgen een ‘officieel filmpodium’ en maken tegelijkertijd kennis met het werk van filmprofessionals!

Filmtalent Twente
Jonge mensen uit heel Twente hebben in de periode van juli t/m half oktober 2023 op school én in de vrije tijd hard gewerkt aan het maken van korte films. De films worden getoond in professionele filmhuizen op verschillende plekken in Twente.

Jippie No More!
De Cinekid openingsfilm Jippie No More! vertelt het verhaal van de zestienjarige Jaap Peter ‘Jippie’ (Wesley van Klink) en zijn familie, die tijdens de voorbereidingen van het huwelijk van de oudste zus allemaal op hun eigen manier worden uitgedaagd in de liefde. Jippie No More! is een film voor het hele gezin over liefde, familie en verbintenis.

Datums Pop-up Film Festival Twente:
Dinsdag 24 oktober van 13.30 tot 17.00 uur: Schouwburg Hengelo
Dinsdag 24 oktober van 13.00 tot 16.30 uur (extra middag): Theater Hoff 88 Almelo
Woensdag 25 oktober van 13.00 tot 16.30 uur (UITVERKOCHT): Theater Hoff 88 Almelo
Donderdag 26 oktober van 11.30 tot 15.00 uur: ZINiN Nijverdal

Mastodon