Gratis
Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

Pre-events Maker Festival Twente

Zet dit event in mijn agenda
31-01-2019 12:01 25-05-2024 04:05 Amsterdam Pre-events Maker Festival Twente <p>Het Maker Festival Twente werkt ieder jaar met een nieuw thema om zo de edities hun eigen karakter te geven. Voor de komende editie op 25 &#038; 26 mei 2019 is het thema&#8230;</p> Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

Het Maker Festival Twente werkt ieder jaar met een nieuw thema om zo de edities hun eigen karakter te geven. Voor de komende editie op 25 & 26 mei 2019 is het thema ‘Metropolis‘ gekozen, gebaseerd op de Duitse sciencefiction film van Fritz Lang uit 1927. De film laat de disruptieve invloed van de industrialisatie op de samenleving zien en stelt thema’s aan de kaak waar we bijna een eeuw later nog steeds het antwoord op verschuldigd blijven: verstedelijking, robotisering van arbeid en digitalisering van de democratie. Metropolis heeft een duidelijke moraal; alleen als de elite en de arbeider samenwerken, kunnen zij een goede wereld bouwen. En de machine moet niet bepalend, maar dienend zijn.

Het pre-events programma van het Maker Festival Twente bevat kleinschalige events, variërend van workshops en trend-labs tot interactieve lezingen en avonden. Met deze events draagt het MFT bij aan de maatschappelijke discussie over de invloed en gevolgen van de ontwerp- en maakontwikkelingen voor mens, cultuur en werkprocessen.

De pre-events vinden op verschillende locaties plaats. In de programmering van de pre-events 2019 werkt het Maker Festival Twente samen met de Bibliotheken in Almelo, Hengelo en Nijverdal, Conrad, GOGBOT, Scholengemeenschap Het Erasmus, Kulturhus Borne, Saxion FabLab Enschede, Stadsmuseum Almelo, Stichting Nieuwe Twentse Kunst en Tetem.

Het pre-events programma is te vinden op makerfestivaltwente.nl

Mastodon