Gratis

om 19:30 uur (19:00 uur inloop)

Aanmelden is gewenst via: receptie@tetem.nl

Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

Prima Mens

Zet dit event in mijn agenda
12-12-2017 12:12 12-04-2024 10:04 Amsterdam Prima Mens <p>Het Monument voor Prima Mensen van Domenique Himmelsbach de Vries staat in het middelpunt van Nederland, op een dijk in de Flevopolder. Het betonnen beeld van vijf meter hoog heeft de vorm van een pentagram&#8230;</p> Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

Het Monument voor Prima Mensen van Domenique Himmelsbach de Vries staat in het middelpunt van Nederland, op een dijk in de Flevopolder. Het betonnen beeld van vijf meter hoog heeft de vorm van een pentagram en steekt zijn twee duimen omhoog. De sculptuur herdenkt de andere ‘99%’: de mensen die niet op monumenten vernoemd worden, levenden, vrienden, helden, de antihelden uit de periferie, de onzichtbaren. Het monument is onderdeel van Domenique’s installatie in de tentoonstelling Silent Majority, waarmee hij op zoek gaat naar een optimistisch toekomstbeeld van een versplinterde samenleving. Tijdens de tentoonstelling kunnen ‘prima mensen’ worden aangedragen die in naamtegels onder het monument zullen worden vereeuwigd. Hiervoor worden verschillende graveerworkshops en events georganiseerd.

Tijdens het event op 12 december onderzoeken we de gemeenschappelijke deler tussen mensen en perspectieven. Wat is een prima mens? Is dit per definitie een bekende of kan het ook een vreemde zijn? Betekent een prima mens hetzelfde in verschillende culturen? Welke mensen of groepen missen er op het monument? En hoe slaan we bruggen tussen een pluriforme stille meerderheid, ongeacht afkomst en verschillen?

Programma:
19:00 inloop
19.30-19.50 Artist talk Domenique Himmelsbach de Vries
19.50-20.20 Paneldiscussie
Korte pauze
20.30 Werksessie / input ophalen met het publiek
21.00 Wrap up en borrel

Panelleden:
Adedapo Aladegbaiye (maatschappelijk betrokken nieuwkomer en jonge ondernemer uit Nigeria)
Dave Borghuis (oprichter van Hackerspace Tkkrlab)
Maika Eggink (communicatiespecialist, verbonden aan Vrouwen Netwerk Twente)
Mahabat Kader (maatschappelijk betrokken bij integratievraagstukken, lid oppositiepartij Gorran (“Verandering”) uit de Koerdische Autonome Regio in Irak)
Danielle Spoelman (Beeldend kunstenaar, Beeldbinder, betrokken bij KunstNonStop)
Moderator: WIlja Jurg (directeur Tetem)

Mastodon