Gratis

PublicSpaces conferentie
17 en 18 mei van 10.00 tot 17.00 uur
Live in Pakhuis de Zwijger en via livestream
Gratis na aanmelding
conference.publicspaces.net

 

Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179
1019 HC Amsterdam, Nederland

Open deze route in je routeplanner

PublicSpaces conferentie

Op 17 en 18 mei 2022 slaan honderden professionals, experts, politici en beleidsmakers uit heel Europa in Pakhuis de Zwijger de handen ineen, om te werken aan een digitaal ecosysteem gebaseerd op publieke waarden. Kom tijdens de conferentie alles te weten over de laatste ontwikkelingen van PublicSpaces en de 40 aangesloten partners, (inter)nationale wet- & regelgeving en alternatieve tools en platforms.

Tetem heeft zich in 2020 aangesloten bij PublicSpaces. Hiermee willen we een bijdrage leveren aan de gemeenschappelijke doelstelling om het internet veiliger en eerlijker te maken. PublicSpaces is een coalitie van meer dan 40 publieke organisaties die samen werken aan een oplossing voor hun afhankelijkheid van Big Tech. Een alternatief dat niet primair gedreven wordt door commerciële belangen, maar uitgaat van publieke waarden, zoals privacy, autonomie en transparantie.

De Digitale Spoelkeuken
De Digitale Spoelkeuken is een initiatief om publieke organisaties te helpen een digitale omgeving te creëren die in overeenstemming is met de publieke waarden uit het PublicSpaces-manifest. Organisaties die de Digitale Spoelkeuken al doorlopen hebben, delen op dinsdag 17 mei van 15.20-15.50 tijdens de conferentie hun ervaringen. Hoe kun je als organisatie een digitale transitie maken en publieke waarden centraal stellen bij het gebruik van digitale middelen? Welke alternatieven hebben ze gevonden? Hoe werken ze? Wat gaat er goed en waar lopen ze tegen obstakels aan?

Sprekers:
Leonieke Verhoog en Toon Toetenel (PublicSpaces/Digitale Spoelkeuken)
Sander van Kempen (informatie- en collectiespecialist bij de Koninklijke Bibliotheek)
Wilja Jurg (Tetem)
Gijs Boerwinkel en Stef van den Broek (Waag)

dinsdag 17 mei van 15.20-15.50
Klik hier voor de De Digitale Spoelkeuken sessie
Deze sessie wordt live gestreamd.

Bekijk het volledige programma van PublicSpaces conferentie via conference.publicspaces.net

Mastodon