Donderdag 6 juni & vrijdag 7 juni van 10:00-18:00  uur
Locatie: Pakhuis de Zwijger, Amsterdam
Programma en tickets: conference.publicspaces.net

Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179
1019 HC Amsterdam, Nederland

Open deze route in je routeplanner

PublicSpaces Conferentie 2024

Zet dit event in mijn agenda
06-06-2024 12:06 19-07-2024 07:07 Amsterdam PublicSpaces Conferentie 2024 Op 6 en 7 juni organiseren PublicSpaces en Waag Futurelab de vierde editie van de PublicSpaces conferentie met als thema ‘Taking Back the Internet!’. Hoe herwinnen we – als burgers, organisaties en overheden – de controle op onze data en ons digitale leven? Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam

Op 6 en 7 juni organiseren PublicSpaces en Waag Futurelab de vierde editie van de PublicSpaces conferentie met als thema ‘Taking Back the Internet!’. Tijdens het tweedaagse programma in Pakhuis de Zwijger banen we ons via panels, keynotes, rondetafelsessies, lezingen, kunst en cultuur een weg richting een internet waar we gezamenlijk de regels bepalen.

Taking Back the Internet!
Anno 2024 is het gros van digitale diensten en platforms in handen van enkele commerciële big tech bedrijven. Deze centralisatie van macht is niet in lijn met hoe het internet ooit bedacht is en zorgt zelfs voor maatschappij-ontwrichtende problemen. Van privacyschending en van beïnvloeding van verkiezingsuitslagen tot discriminatie door bevooroordeelde algoritmes: het monopolie van big tech raakt iedereen.

Hoe herwinnen we - als burgers, organisaties en overheden - de controle op onze data en ons digitale leven? Als we zelf willen kunnen bepalen hoe ons digitale ecosysteem eruit ziet, moeten we onafhankelijk beslissingen kunnen nemen over het ontwerp, gebruik en beheer van digitale hulpmiddelen en platforms. Tijdens de conferentie gaan we daarom met sprekers, publiek en kunstenaars in gesprek over eigendom van data, privacy, interoperabiliteit, decentralisatie en meer. Kortom: technologie gebaseerd op publieke waarden.

eXit: In 5 maanden naar Mastodon met de PublicSpaces coalitie!
Tetem heeft zich in 2020 aangesloten bij PublicSpaces. Hiermee willen we een bijdrage leveren aan de gemeenschappelijke doelstelling om het internet veiliger en eerlijker te maken. PublicSpaces is een unieke coalitie van verschillende publieke organisaties die samen werken aan een oplossing voor hun afhankelijkheid van Big Tech. Een alternatief dat niet primair gedreven wordt door commerciële belangen, maar uitgaat van publieke waarden, zoals privacy, autonomie en transparantie.

Begin dit jaar maakten we met onze coalitiepartners tijdens eXit de overstap van X naar Mastadon en moedigen ons publiek aan om samen met ons deze sprong naar een veiliger internet te wagen! Marleen van Houts (bestuurs-ondersteuner Tetem) deelt tijdens de PublicSpaces conferentie op 6 juni onze resultaten en ervaringen van eXit! Bekijk het volledige programma op 6 en 7 juni en bestel je ticket via: conference.publicspaces.net

Mastodon Mastery & Picnic
Als onderdeel van eXit organiseert Tetem op zaterdag 29 juni een Mastodon Mastery event voor en mét publiek! Tijdens een gezellige picknick leggen we graag uit hoe Mastodon werkt en hoe we als publiek en organisaties de commerciële big tech platforms kunnen inruilen voor veiligere alternatieven!

Wil je op de hoogte gehouden worden over de events? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief: tetem.nl/nieuwsbrief

Mastodon