Gratis

PublicSpaces conferentie

Zet dit event in mijn agenda
11-03-2021 12:03 19-07-2024 07:07 Amsterdam PublicSpaces conferentie Tijdens de tweedaagse conferentie van PublicSpaces gaan professionals uit de publieke sector op zoek naar een uitweg van big tech en kijken we met en voor ontwikkelaars naar alternatieve systemen voor een veilig, open en eerlijk internet. De conferentie wordt afgesloten met een publieke talkshow met onder andere Roos Groothuizen. , ,

Tetem is recent aangesloten bij de coalitie PublicSpaces. De coalitie heeft als doel om een alternatief ecosysteem te ontwikkelen voor software waar publieke organisaties mee werken. Op 11 en 12 maart organiseren PublicSpaces, Pakhuis de Zwijger en Waag een conferentie om het internet te redden. In deze conferentie, mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Binnenlandse Zaken, gaan we samen op zoek naar manieren hoe we het internet weer tot een gezonde publieke ruimte kunnen maken.

Tijdens de tweedaagse conferentie gaan professionals uit de publieke sector op zoek naar een uitweg van big tech en kijken we met en voor ontwikkelaars naar alternatieve systemen voor een veilig, open en eerlijk internet. Ook Tetem doet mee aan de conferentie. Zo is directeur Wilja Jurg deelnemer bij de rondetafelgesprekken die plaatsvinden tijdens het middagprogramma.

De conferentie wordt afgesloten met een publieke talkshow over de gevaren van het huidige model, maar ook de concrete mogelijkheden voor een toekomstig internet zonder surveillance-kapitalisme en met gezonde alternatieven die we meteen kunnen inzetten. Samen beantwoorden we de onmogelijke vraag: hoe komen we tot een publieke ruimte op het internet? Mediakunstenaar Roos Groothuizen neemt deel aan deze talkshow waarin ze vertelt over de onoplosbare escape room die ze voor Tetem heeft ontwikkeld. Het avondprogramma van de PublicSpaces conferentie richt zich op iedereen die zich zo langzamerhand begint af te vragen wat er nu eigenlijk precies mis is met het huidige internet en veel belangrijker nog: hoe je het beter zou kunnen maken.

Bekijk het volledige programma op publicspaces.net/conference-2021 en lees hier een interview met Roos Groothuizen in aanloop naar de conferentie.

Mastodon