Gratis

PublicSpaces

Zet dit event in mijn agenda
29-09-2023 03:09 29-09-2023 03:09 Amsterdam PublicSpaces Tetem heeft zich aangesloten bij PublicSpaces. Dit is een coalitie van meer dan 40 publieke organisaties die een alternatief ecosysteem willen ontwikkelen voor software waar publieke organisaties mee werken. Verschillende locaties, ,

Tetem heeft zich aangesloten bij PublicSpaces. Dit is een coalitie van meer dan 40 publieke organisaties die een alternatief ecosysteem willen ontwikkelen voor software waar publieke organisaties mee werken.

Op dit moment maakt Tetem gebruik van platforms als Facebook, WhatsApp, Instagram, Teams en YouTube. Echter, deze platforms gaan onzorgvuldig om met data en het verdiensysteem hierachter is ondoorzichtig. PublicSpaces wil niet alleen de dialoog in leven houden, maar ook samenwerken met andere organisaties om te zoeken naar alternatieven voor de huidige platforms. Tetem wil op deze manier als organisatie bewuste keuzes maken over hoe wij omgaan met onze data en een bijdrage leveren aan de gemeenschappelijke doelstelling om het internet veiliger en eerlijker te maken. Het in 2020 ingezette onderzoek naar de digitale hygiëne van vergadertools, interne software, publiekscommunicatie middelen is voortgezet. Hierbij zijn belangrijke stappen gemaakt. In gezamenlijkheid ontstaat een steeds duidelijker beeld van wat digitale hygiëne is en zijn de stappen die nodig zijn om dit te bereiken in beeld gebracht. We hebben dit de digitale spoelkeuken genoemd. De inventarisatie van de in de organisatie gebruikte digitale instrumenten is in 2022. In 2023 zullen we deze langs de meetlat van de digitale spoelkeuken leggen en een actieplan ontwikkelen om digitale instrumenten die niet voldoen aan deze meetlat te vervangen.