Publiek ontdekt de Creatieve Broedplaatsen

Twente heeft zich ontwikkeld tot één van de meest innovatieve regio’s van Nederland. Om het culturele aanbod en de culturele infrastructuur van de regio goed aan te laten sluiten bij deze ontwikkeling, ondersteunt de regio Twente de Creatieve broedplaatsen met financiële middelen, coaching, het opbouwen van een relevant netwerk en kennisuitwisseling.

Een creatieve broedplaats is een verzamelplek waar talentvolle creatieven en ondernemers samenkomen. Waar verbinding wordt gelegd tussen kunst, cultuur en technologie. Waar creativiteit, experiment en innovatie voorop staan. En waar kruisbestuivingen en nieuwe concepten het levenslicht zien.

Sinds de start van de regeling Creatieve broedplaatsen Twente hebben inmiddels 32 broedplaatsen een toekenning ontvangen! Eén van de instrumenten in de ondersteuning van de broedplaatsen zijn de Communities of Practice (CoP's) onder begeleiding van Tetem. Binnen de CoP's staat het leren van elkaar centraal en wordt er gewerkt aan netwerkontwikkeling en uitwisseling van kennis en best practices. In 2024 is de derde ronde van CoP gestart met acht deelnemende broedplaatsen. Belangrijke speerpunten in deze ronde zijn zichtbaarheid, impact en publieksbereik en het organiseren van evenementen voor publiek en de community! De deelnemende broedplaatsen bepalen zelf het format, de inhoud en de structuur van het evenement, zolang het publiek een programma kan bezoeken en ervaren!

De evenementen vinden plaats bij verschillende Creatieve broedplaatsen in Twente. Bekijk hieronder het overzicht en ontdek de Creatieve broedplaats bij jou in de buurt!

Aankomende evenementen:

Afgelopen evenementen:

Het evenementenoverzicht wordt de komende tijd aangevuld met nog meer activiteiten!

Wil je op de hoogte gehouden worden over de Creatieve Broedplaatsen Twente? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief: tetem.nl/nieuwsbrief

Mastodon