Gratis
Verschillende locaties

,

Open deze route in je routeplanner

Raoumi El Shoura en Lea Farina Sprenger

Zet dit event in mijn agenda
01-04-2022 12:04 04-07-2022 02:07 Amsterdam Raoumi El Shoura en Lea Farina Sprenger Makers Raoumi en Lea onderzoeken het maatschappelijke probleem van consumptieve verspilling en milieubelastende productieprocessen. Tijdens hun onderzoekstraject bij Cross-TIC werken ze aan nieuwe modellen voor het produceren en het verlengen van de levensduur van kleding in co-creatie met de natuur. Verschillende locaties, ,

Raoumi El Shoura en Lea Farina Sprenger richten zich als makers op digitaal en technisch ontwerp, beeldende kunst, innovatieve textieltechnologieën en natuurwetenschappen. Momenteel volgen zij als makers duo een onderzoekstraject binnen Cross-TIC onder begeleiding van Tetem.

Raoumi en Lea onderzoeken het maatschappelijke probleem van consumptieve verspilling en milieubelastende productieprocessen. Zij werken aan nieuwe modellen voor het produceren en het verlengen van de levensduur van kleding. Ook ontwikkelen zij een toekomstscenario waarin mensen gekleed zijn in kleding van levend materiaal welke in co-creatie met de natuur worden ontwikkeld. Zij voeren dit onderzoek uit in samenwerking met AKI BioMatters Lab, Oyfo, Universiteit Twente en Tetem.