Gratis

Bekijk het volledige programma op 2023.manifestations.nl

Manifestations
Torenallee 100
5617BE Eindhoven, Nederland

Open deze route in je routeplanner

Re-View @ Manifestations

Zet dit event in mijn agenda
21-10-2023 12:10 22-04-2024 06:04 Amsterdam Re-View @ Manifestations Manifestations, Torenallee 100, 5617BE Eindhoven

Miriam Riefel is ontwerper en onderzoeker binnen de creatieve technologie en heeft een master Interactieve Technologie afgerond aan de Universiteit Twente. Ze combineert haar technische kennis met beeldende kunst.

Miriam onderzoekt hoe de ervaringen van bezoekers bij evenementen vastgelegd en verbeeld kunnen worden met behulp van een interactieve audiovisuele installatie. De installatie bestaat uit een digitale interface en een geprojecteerde video die steeds verder groeit en verandert onder invloed van nieuwe data. Het kunstwerk wordt zo een co-creatie van alle bezoekers. Op deze manier kan een organisatie op een nieuwe manier de bezoekerservaring meten en delen, maar is het ook een mediakunstinstallatie die bezocht kan worden!

Het werk van Miriam is tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven van 21 t/m 29 oktober 2023 te zien bij Manifestations. Manifestations toont een inspirerende mix van kunst, design, innovatie en technologie en stelt de vraag in hoeverre techniek je wereld, denken en handelen bepaalt. Het thema van dit jaar is VISIE - Groter Denken, omdat deze tijd meer dan ooit vraagt om verder te denken dan individuele belangen. Vorig jaar werd Manifestations als nummer 1 getipt door Volkskrant en VPRO en trokken ze maar liefst 35.000 bezoekers! Manifestations vindt plaats in het Veemgebouw, 8e etage, Torenallee 100 Eindhoven en is GRATIS toegankelijk.

Miriam heeft Re-View ontwikkeld tijdens een productietraject binnen Cross-TIC. De installatie is ontwikkeld onder begeleiding van Tetem in samenwerking met PlanetArt, Bibliotheek Almelo en Theater Hof 88. De installatie was eerder te beleven tijdens het Maker Festival Twente 2023 en zal in oktober 2023 ook te zien zijn tijdens de drie Twentse Pop-Up Film Festivals.

Mastodon