Gratis
Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

Red Follows Yellow Follows Blue Follows Red

Zet dit event in mijn agenda
01-11-2017 12:11 11-04-2024 02:04 Amsterdam Red Follows Yellow Follows Blue Follows Red <p>Red Follows Yellow Follows Blue Follows Red is een resultaat van het voortdurende onderzoek van Studio Moniker naar groepsgedrag en publieksparticipatie. In deze performance is de concertzaal het podium en het publiek de acteurs. Elke&#8230;</p> Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

Red Follows Yellow Follows Blue Follows Red is een resultaat van het voortdurende onderzoek van Studio Moniker naar groepsgedrag en publieksparticipatie.

In deze performance is de concertzaal het podium en het publiek de acteurs. Elke deelnemer krijgt een koptelefoon en een rode, blauwe of gele cape en wordt gevraagd de instructies te volgen. Deze instructies nodigen de deelnemer uit om over het podium te lopen en op verschillende manieren met anderen te communiceren. Zo wordt bijvoorbeeld deelnemers met een rode cape gevraagd om ‘geel te volgen, maar blauw te vermijden’, terwijl deelnemers met een blauwe cape gevraagd wordt ‘rood te volgen, maar geel te vermijden’. De reacties van de deelnemers op de steeds veranderende instructies leiden tot het constant transformeren van formaties en patronen. Red Follows Yellow Follows Blue Follows Red speelt met de mogelijkheden en de valkuilen van aangestuurd groepsgedrag, de wens om erbij te horen en de behoefte aan individualiteit.

Studio Moniker is een Amsterdamse interactieve designstudio van Luna Maurer & Roel Wouters. In de projecten van Moniker staat het onderzoek naar de sociale effecten van technologie centraal. Hoe wordt technologie gebruikt? Hoe beïnvloedt dit ons dagelijks leven?

Mastodon