Gratis

Opening: donderdag 18 mei van 17:00-19:00 uur

Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

Robotic Couture

Zet dit event in mijn agenda
18-05-2017 12:05 24-07-2024 12:07 Amsterdam Robotic Couture <p>Hoe zou de wereld eruitzien als onze kleding ons kon beschermen, onze waarneming beïnvloeden of spelletjes met ons spelen? FashionTech designer Anouk Wipprecht staat bekend om haar innovatieve ontwerpen en maakt technologie draagbaar&#8230;.</p> Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

Hoe zou de wereld eruitzien als onze kleding ons kon beschermen, onze waarneming beïnvloeden of spelletjes met ons spelen?

FashionTech designer Anouk Wipprecht staat bekend om haar innovatieve ontwerpen en maakt technologie draagbaar. Ze creëert futuristische ontwerpen, die oplichten, bewegen of video-opnames maken zonder dat de drager daar iets voor hoeft te doen. Anouk laat verschillende computermodules en sensoren met elkaar samenwerken om de biometrische informatie van een persoon om te zetten in automatische reacties. Van Smoke Dress die rook produceert als je dichterbij komt en Spider Dress die met spinnenpoten aanvalt wanneer iemand de persoonlijke ruimte van de drager betreedt, tot de headset Agent Unicorn die kinderen met ADHD kan helpen en de #DrinkBotDress: een cocktail-makende jurk die de kijker uitdaagt tot een spel van sociale interactie.

Mode in een breder perspectief plaatsen kan Wipprecht als geen ander. In deze eerste solo tentoonstelling in Nederland laat Anouk in elk ontwerp een statement zien en maakt ze de toeschouwer deelgenoot van het ontwerpproces. Met Robotic Couture slaat zij een brug tussen technische innovaties, design en kunst.

Het werk van Anouk legt een verbinding tussen Tetem’s programmalijn Driving Technology en de lokale textiel geschiedenis. De exceptionele wijze waarop Anouk technologie en mode combineert en hiermee ‘ervaringen’ ontwerpt, biedt een nieuwe context voor de voormalige textielstad Enschede en haar wens om zich te ontwikkelen tot Smart City. Een confrontatie met een jurk van Wipprecht is onherroepelijk een bijzondere gebeurtenis en maakt nieuwsgierig naar de toekomst van kleding.

Robotic Couture werd geopend op donderdag 18 mei om 17:00 uur door Anouk Wipprecht, gevolgd door een ‘walking act’ en de kans om je eigen cocktail te laten maken door de #DrinkBotDress.

Op zaterdag 20 mei gaf Anouk Wipprecht een lezing tijdens het Maker Festival Twente over Robotic Dresses & Biomimicry.

www.anoukwipprecht.nl

Robotic Cocktail Dress on Discovery Channel // Anouk Wipprecht from Anouk Wipprecht on Vimeo.

Mechatronic “LIVING PODS” – Anouk Wipprecht x Somfy Home Automation from Anouk Wipprecht on Vimeo.

Ars Electronica Sparks Residency – Anouk Wipprecht on “Agent Unicorn” EEG wearable from Anouk Wipprecht on Vimeo.

Mastodon