Gratis

om 13:00 uur

Voertaal: Nederlands

AKI ArtEZ
Hulsmaatstraat 35
7523 WB Enschede, Nederland

053 482 4400
Open deze route in je routeplanner

Robotic Dresses & Biomimicry: lezing Anouk Wipprecht

Zet dit event in mijn agenda
20-05-2017 12:05 22-07-2024 05:07 Amsterdam Robotic Dresses & Biomimicry: lezing Anouk Wipprecht <p>Mode is interactief geworden en de technologie heeft nog nooit zo dicht op de huid gezeten; welke mogelijkheden bieden deze ontwikkelingen voor de toekomst van kleding? Anouk Wipprecht is een fashion tech designer die op&#8230;</p> AKI ArtEZ, Hulsmaatstraat 35, 7523 WB Enschede

Mode is interactief geworden en de technologie heeft nog nooit zo dicht op de huid gezeten; welke mogelijkheden bieden deze ontwikkelingen voor de toekomst van kleding? Anouk Wipprecht is een fashion tech designer die op zoek is naar intelligente systemen die op ons lichaam reageren zonder dat de drager daar iets voor hoeft te doen. Haar futuristische ontwerpen bewegen, ademen en reageren op de omgeving. Anouk werkt met zelfsturende machines en vanuit een fascinatie voor biomimicry, een wetenschap die voor de oplossing van menselijke problemen eerst kijkt hoe de natuur daar een oplossing voor heeft gevonden. Wat kunnen we van de natuur leren om nieuwe producten, processen en manieren van leven te creëren?

In het kader van haar solo tentoonstelling Robotic Couture in Tetem, geeft Anouk een lezing tijdens het Maker Festival Twente. Over haar robot jurken en nieuwe manieren om micro-gestuurde kleding te maken, geïnspireerd door de natuur.

De lezing is onderdeel van het Maker Festival expertprogramma op zaterdag 20 mei. De lezingen vinden plaats in de AKI ArtEZ, tegenover Tetem.

Mastodon