Rondleiding BodyBuilding door Hackers & Designers

Op donderdag 20 februari geeft Margarita Osipian - medecurator van Hackers & Designers - een rondleiding door de nieuwe tentoonstelling BodyBuilding. In deze interactieve tentoonstelling van Hackers & Designers word je uitgenodigd om actief deel te nemen en vragen te stellen over de werking en implicaties van verschillende technologieën zoals scanners, echografie en motion capture.

Hackers & Designers is een interdisciplinair samenwerkingsverband van kunstenaars, wetenschappers, software ontwikkelaars en ontwerpers. Centraal staat het onderzoeken, experimenteren en ontwikkelen van nieuwe technologieën door middel van 'hands-on making'. In  BodyBuilding onderzoeken Hackers & Designers samen met de kunstenaars en designers Kiki Mager, Nazanin Karimi en The Underground Division (Helen PritchardFemke Snelting en Jara Rocha) de relatie tussen technologie en menselijke en niet-menselijke lichamen vanuit het perspectief van de makers. Architect en ontwerper Thomas Rustemeyer heeft het tentoonstellingsconcept vertaald in een interactieve structuur waarin je de verschillende kunstwerken kunt bekijken en ervaren.

Na de rondleiding kun je in Tetem’s Exploring-Lab experimenteren met gezichtsherkenningssoftware en verschillende materialen om deze te beïnvloeden. Welke camouflagetechnieken kan je inzetten om niet herkend te worden op straat? En hoe ver kun je hierin gaan?

Programma op donderdag 20 februari 2020:
16:00 - 16:30 Rondleiding door Margarita Osipian van Hackers & Designers
16:30 - 17:00 Exploring-Lab: Laat je niet (her)kennen!

Mastodon