Rondleiding BodyBuilding door Hackers & Designers

Op donderdag 20 februari geeft Margarita Osipian - medecurator van Hackers & Designers - een rondleiding door de nieuwe tentoonstelling BodyBuilding. In deze interactieve tentoonstelling neem je deel aan het (de)construeren en bevragen van verschillende tools zoals scanners, echografie en motion capture.

Hackers & Designers is een interdisciplinair samenwerkingsverband van kunstenaars, wetenschappers, software ontwikkelaars en ontwerpers. Centraal staat het onderzoeken, experimenteren en ontwikkelen van nieuwe technologieën door middel van 'hands-on making'. In de tentoonstelling BodyBuilding onderzoeken Hackers & Designers samen met de kunstenaars en designers Kiki Mager, Nazanin Karimi en The Underground Division (Femke Snelting, Helen Pritchard en Jara Rocha) de relatie tussen technologie en menselijke en niet-menselijke lichamen vanuit het perspectief van de makers. In samenwerking met architect en ontwerper Thomas Rustemeyer is een interactieve structuur ontwikkeld waarin de werken worden gehost en waarin je word uitgenodigd om actief deel te nemen aan het (de)construeren van de werken.

Na de rondleiding kun je in Tetem’s Exploring-Lab experimenteren met gezichtsherkenningssoftware en verschillende materialen om deze te beïnvloeden. Welke camouflagetechnieken kan je inzetten om niet herkend te worden op straat? En hoe ver kun je hierin gaan?

Programma op donderdag 20 februari 2020:
16:00 - 16:30 Rondleiding door Margarita Osipian van Hackers & Designers
16:30 - 17:00 Exploring-Lab: Laat je niet (her)kennen!