Gratis
Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

Roos Groothuizen

Zet dit event in mijn agenda
01-01-2023 12:01 13-06-2024 11:06 Amsterdam Roos Groothuizen Roos Groothuizen ontwikkelt een installatie waarin kinderen hun identiteit kunnen bevragen aan de hand van het ontwerpen van een eigen virtuele avatar. Alle digitale avatars komen samen in een nieuwe virtuele wereld. Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

Roos Groothuizen ontwikkelt de installatie Avatopia waarin kinderen hun identiteit kunnen bevragen aan de hand van het ontwerpen van een eigen virtuele avatar. Alle digitale avatars komen samen in een nieuwe virtuele wereld.

Roos is een mediakunstenaar die strijdt voor digitale mensenrechten. In het hybride ontwerpstation Future Body Fantasy staan ontmoetingsplekken in de virtuele wereld centraal en onderzoekt Roos het begrip zelfexpressie in de vertaling naar een VR avatar. Vragen die zij hierbij stelt zijn: Hoe ziet jouw ‘ik’ eruit in een virtuele wereld? Is jouw echte lichaam een goede representatie van wie je bent, of voel je je toch meer jezelf met 20 tentakels?

Roos neemt deel aan een ontwikkelingstraject binnen Cross-TIC onder begeleiding van Tetem. Zij voert dit onderzoek uit in samenwerking met Theater Sonnevanck, Tkkrlab en Oyfo Techniekmuseum.

Mastodon