Schrikkelfestival

Op donderdag 29 februari vindt de tweede editie van het Schrikkelfestival plaats. Het Schrikkelfestival is een kunstroute door Roombeek Cultuurpark georganiseerd door atelierstichting de 6Sprong. De route leidt langs bijzondere locaties in en om de wijk Roombeek met tentoonstellingen, interactieve installaties, optredens en lezingen. Tetem verkent tijdens het Schrikkelfestival met een speels programma de dimensie ‘tijd’.

Lingering Echoes van Sjoerd van Acker
Open van 12.00-21.00
Sjoerd van Acker onderzoekt in de interactieve VR-installatie Lingering Echoes de onzichtbare tijdsdimensie. Deelnemers die de vierdimensionale hypercube betreden ontmoeten daar andere deelnemers die er al zijn geweest en die nog moeten komen! Zo ontstaat een choreografie die constant verandert en evolueert.

Avatopia van Roos Groothuizen
Open van 15.00-21.00
De driedelige media-installatie Avatopia van Roos Groothuizen is een ontdekkingslab waar je aan de slag gaat met je ideale virtuele avatar. Roos Groothuizen strijdt voor digitale mensenrechten en onderzoekt de metaverse. In de metaverse maakt het niet uit hoe je eruit ziet, je kunt elk denkbaar 3d-model uploaden en belichamen. Dit heeft ertoe geleid dat er een actieve community is ontstaan met mensen die op allerlei vlakken experimenteren met gender, lichaam en identiteit. In Avatopia ontwerp je je eigen avatar en kom je tegelijkertijd meer over jezelf te weten. Als je lichaam elke denkbare vorm kan aannemen, wat past dan het best bij jou?

Green screen fotoshoot Tijdreizen
Open van 15.00-21.00
Als je kon tijdreizen, zou je dan naar het verleden of de toekomst gaan? Laat jezelf vastleggen in tijd tijdens een speelse green screen fotoshoot en ontvang een mooi aandenken aan het schrikkeljaar in Tetem!

Schrikkelfestival
In 2020 viel 29 februari op een zaterdag. Voor atelierstichting 6sprong was dat reden om een Schrikkelfestival te organiseren. Nu vier jaar later is het tijd voor de tweede editie. Het festival vindt plaats op donderdag 29 februari 2024 van 12.00 tot 21.00 uur op meer dan 10 locaties in Roombeek!
Ontdek alle deelnemende kunstenaars en locaties op schrikkelfestival.nl

Mastodon