Prijs:€ 2.50

Begint om 19:30 uur

Sickhouse
Stationsplein 1
7511 JD Enschede, Nederland
marie@theoverkill.nl
0624725968
Open deze route in je routeplanner

Sonic DIY

Zet dit event in mijn agenda
21-09-2018 12:09 14-06-2024 02:06 Amsterdam Sonic DIY <p>Het Sonic DIY event is geïnspireerd door The Monads, waarbij natuurlijke en kunstmatige geluiden samenkomen in een zelfgemaakte geluidsinstallatie. Met Sonic DIY verkent Tetem de diversiteit van zelfgebouwde instrumenten en elektronische muziek. Tijdens Sonic&#8230;</p> Sickhouse, Stationsplein 1, 7511 JD Enschede

Het Sonic DIY event is geïnspireerd door The Monads, waarbij natuurlijke en kunstmatige geluiden samenkomen in een zelfgemaakte geluidsinstallatie. Met Sonic DIY verkent Tetem de diversiteit van zelfgebouwde instrumenten en elektronische muziek.

Tijdens Sonic DIY in Sickhouse aan Ariënsplein 1 geven muzikanten, kunstenaars en artiesten een beeld van de diverse do-it-yourself cultuur waarbij geluiden, soundscapes, dansbare of juist vreemde ritmes, prettige melodieën en gemene noise voorbijkomen. Allemaal gemaakt met modulaire synthesizers en kasten vol knoppen en draadjes. Verwacht een avondvullend programma met live-optredens, workshop en talks voor en door geïnteresseerden in elektronisch geluid.

Programma:
– Talks door Ruben Hulzebosch (Twidl Records), Nicolas Toussaint (SoundForce) en Niels Moseley (Moseley Instruments)
– Workshop door Jasper Schütz (Pronksnor / ActoDi) met contact-microfoons
– Een audiovisuele installatie van Thom Floris
– Live optredens door Ole Nieling, Void Extinct en Acheface
– Film vertoning: ‘I dream of wires’ (2014)

Sonic DIY wordt georganiseerd in samenwerking met Sickhouse en in aanloop naar het jaarlijkse The Overkill Festival van 23 t/m 25 november (48 uur non stop) 2018.

Sickhouse is een nieuw interdisciplinair creatief platform gericht op het ontwikkelen en ondersteunen van experimentele, interactieve en uitdagende projecten rondom het gaming-, kunst- en filmfestival The Overkill. Met bioscoop Cinema Obscura, een VR-gedeelte, workshops, events en partnerschappen met instellingen, scholen en gaming developers, onderzoekt Sickhouse de (digitale) evolutie van onze maatschappij.

Mastodon