Gratis

Lezing Anneke Sools en Sjoerd van Acker
Voertaal: Engels
Toegang: gratis
Aanmelden is niet nodig

Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

Story Lab: Time and shaping culture in Lingering Echoes

Zet dit event in mijn agenda
07-04-2024 02:04 23-07-2024 11:07 Amsterdam Story Lab: Time and shaping culture in Lingering Echoes Duik dieper in onze beleving van tijd tijdens de lezing 'Time and shaping culture in Lingering Echoes' door Anneke Sools, UT-onderzoeker en programmadirecteur van Story Lab en ga in gesprek met de kunstenaar Sjoerd van Acker op de laatste dag van Lingering Echoes! Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

Duik dieper in onze beleving van tijd tijdens de lezing ‘Time and shaping culture in Lingering Echoes’ door Anneke Sools, UT-onderzoeker en programmadirecteur van Story Lab en ga in gesprek met de kunstenaar Sjoerd van Acker op de laatste dag van Lingering Echoes!

Anneke Sools is universitair hoofddocent aan de afdeling Psychologie, Gezondheid en Technologie van de Universiteit Twente. Daarnaast is ze als programmadirecteur verbonden aan het Story Lab, een onderzoeksgroep op het gebied van narratieve psychologie, gezondheid en technologie aan de Universiteit Twente. In haar lezing reflecteert Anneke Sools op de ervaring van tijd aan de hand van de VR-installatie Lingering Echoes van Sjoerd van Acker. Vanuit het perspectief van de fenomenologie van de geleefde tijd beschouwt zij de ervaringen van bezoekers die deelnemen aan de VR-beleving. Na de lezing volgt een Q&A met de kunstenaar Sjoerd van Acker. Sjoerd maakt in Lingering Echoes gebruik van interactieve VR-technieken om te onderzoeken wat er gebeurt als we de onzichtbare tijdsdimensie betreden die deelnemers in contact brengt met de toekomst en het verleden.

Na de lezing is er ruimte om Lingering Echoes voor het laatst in Tetem te ervaren!

Delve deeper into our experience of time during the lecture “Time and shaping culture in Lingering Echoes” by Anneke Sools, UT researcher and program director of Story Lab, and engage in conversation with artist Sjoerd van Acker on the final day of Lingering Echoes!

Anneke Sools is Associate Professor at the department of Psychology, Health and Technology at the University of Twente. She is also Program Director of the Story Lab, a research group in the field of narrative psychology, health and technology at the University of Twente. In her lecture, Anneke Sools reflects on the experience of time using Sjoerd van Acker’s VR installation Lingering Echoes. Drawing on the phenomenology of lived time, she considers the experiences of visitors participating in the VR experience. The lecture will be followed by a Q&A with artist Sjoerd van Acker. Sjoerd uses interactive VR techniques in Lingering Echoes to explore what happens when we enter the invisible dimension of time that puts participants in touch with the future and the past.

After the lecture, there will be room to experience Lingering Echoes for the last time at Tetem!

Lecture by Anneke Sools and Sjoerd van Acker
Sunday April 7 from 14.30 – 15.30 hrs
Language: English
Entrance: free
Registration is not necessary

Mastodon