Dura Vermeers Techniek huis

Een workshop voor kinderen van 10 t/m 15 jaar.

Dura Vermeers Techniek huis is van A tot Z ontwikkeld in samenwerking met Dura Vermeer Bouw Hengelo. Kinderen leren hoe prefab materialen worden gebruikt en waar duurzaamheidsaspecten, zoals zonnecellen, worden toegepast in de bouw.

Stap 1 - huis bouwen: Prefabricage is een proces in de bouw waarbij materialen vooraf in een fabriek of werkplaats tot elementen worden gemaakt, waarna deze naar de bouw worden getransporteerd en worden verwerkt. Dit is dus ook gebeurt voor het Techniek huis. Alle wanden, vloeren/plafonds en de daken zijn in het MaakMeeLab in Tetem uitgesneden met behulp van een lasercutter en worden nu door jou op de juiste manier opgebouwd.

Stap 2 - Electra aanleggen: Bijna alle nieuwe huizen krijgen al standaard zonnepanelen op het dak, zo ook dit Techniek huis. Je plaatst zonnecellen op het dak die je door middel van geleidende tape verbindt met de LED-lampjes die je aan de plafonds hebt bevestigd. Tip: neem bij het dak even de tijd om de lijm te laten drogen voordat je de zonnepanelen gaat plaatsen. Klaar? Zet je huis in de zon, dan gaan de lampen branden. Aan jou de taak als echte bouwer om het Techniek huis op de juiste manier in elkaar te zetten en het licht aan te doen!

Benodigdheden van thuis: schaar of mesje, snijmat of placemat.
Je kunt de bijbehorende techniekkaart downloaden onder Informatie.

Bestellen: je bestelt deze Make-It kit via de  Make-It pagina

Deze Make-It kit is mede mogelijk gemaakt door Techniekpact Twente en Dura Vermeer

Make-It kits zijn ontwikkeld door Tetem in samenwerking met de Twentse Maakplaatsen en de Twentse Maakbedrijven.

Mastodon