Tetem Café

Zet dit event in mijn agenda
22-04-2024 02:04 22-04-2024 02:04 Amsterdam Tetem Café Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

Het Tetem Café is onderdeel van een veelzijdige conceptstore gericht op duurzaamheid en technologie. Je kunt er duurzaam vervaardigde en innovatieve cadeaus kopen en terecht voor een smakelijke vegetarische lunch of een goede koffie met een lekker taartje. In de workspace kan je in een inspirerende omgeving aan het werk en creatieve collega’s ontmoeten. Je kunt een ‘weesplant’ brengen of ophalen en je haar laten knippen bij een van de kappers. Ook biedt Power Noord lees- en taalcursussen aan voor buurtbewoners. Tetem Café is een multifunctionele ruimte en een plek waar verschillende doelgroepen elkaar kunnen ontmoeten!

Tetem wil meewerken aan een wereld die duurzaam, inclusief en zorgzaam is. Er móét iets veranderen in ons eetpatroon, wil de aarde niet uitgeput raken en de wereld in de toekomst kunnen overleven. Daarbij vinden we het belangrijk om niet alleen de rechten van mensen, maar ook die van dieren te respecteren. De horeca staat daarom in het teken van lekker, gezond én duurzaam; van eerlijke koffie en thee tot smakelijke vegetarische en vegan lunchgerechten!

Naast zorg voor de wereld, willen we ook het gesprek aangaan over Fair Care, zorg voor elkaar en voor jezelf. In LEAFDE staat ‘het recht van de plant’ centraal en onderzoekt Ton Nieuwenhuis hoe het narratief van planten ingezet kan worden om het menselijke verhaal te vertellen. Planten krijgen onderdak, zorg en ruimte om hun eigen verhaal - geschiedenis - te vertellen. Het Plantenasiel vertelt het verhaal van planten, maar daarmee ook het verhaal van de mensen in het leven van de planten. Op deze manier proberen we bepaalde ingewikkelde thema’s als inclusiviteit, bestaansrecht, meervoudige perspectieven en eigenaarschap op toegankelijke wijze bespreekbaar te maken.

Iederéén is welkom in Tetem Café! Bezoekers, buurtbewoners, studenten en professionals bieden we de ruimte om met elkaar in contact te komen, het gesprek aan te gaan en op een fijne plek (samen) te werken. Tetem Café staat in directe verbinding met alle activiteiten en programma’s binnen Tetem. Natuurlijk met onze interactieve tentoonstellingen, die raken aan actuele onderwerpen en thema’s in de samenleving. Daarnaast met het Lab van Tetem, dat bestaat uit het MaakMeeLab voor gezinnen, kinderen uit de buurt en geïnteresseerden en het FabLab waar professionals en studenten werken aan ontwikkeling en verbreding van hun skills. Dan is er de Projectspace, waar Tetem samen met makers en onderwijsinstellingen uit de regio werkt aan tentoonstellingen, producties en projecten. Tot slot is er de Huiskamer, die door wijkbewoners gebruikt wordt voor taal- en computerles en ontmoetingen.

Mastodon