Gratis

Laat je niet (her)kennen

Steeds meer landen gebruiken surveillancetechnologie om de coronacrisis het hoofd te bieden. In Taiwan worden de mensen in de gaten gehouden via het signaal van hun smartphone. In China wordt gezichtsherkenning ingezet om ervoor te zorgen dat mensen met het virus binnen blijven. In Nederland zijn soortgelijke maatregelen nog niet genomen, maar het is niet ondenkbaar dat dit ook hier gebeurt. Als we erbij stil staan dat alleen al in Nederland ongeveer zes camera’s per vierkante meter op ons gericht zijn, is het belangrijk om ons bewust te zijn van wat gezichtsherkenningstechnologie nou precies is en wat het allemaal kan. Maar ook: wat kun jij zelf doen om wel of juist niet herkend te worden op straat?

Kom erachter of de gezichtsherkenningssoftware jou herkent en experimenteer met verschillende camouflagetechnieken. Welke accessoires kun je gebruiken om niet herkend te worden door beveiligingscamera’s? Ga naar: https://bit.ly/2wbAFxq en probeer het uit. En wat gebeurt er als je een mondkapje draagt? Deel je experimenten op social media met de tag @tetemkunst.

Gezichtsherkenning is een van de technologieën die Tetem onderzoekt binnen ons online programma waarmee we de invloed van technologie op onze samenleving in het corona-tijdperk in beeld brengen.

Mastodon