The Hmm @ Hackers & Designers

Zet dit event in mijn agenda
27-05-2020 08:05 25-05-2024 12:05 Amsterdam The Hmm @ Hackers & Designers Op 27 mei presenteren Hackers & Designers en The Hmm een interactief event met een virtuele glimp in de tentoonstelling BodyBuilding in Tetem, gevolgd door zeven sprekers die over interessante ontwikkelingen op het internet vertellen en een afterparty met Distance Disco! , ,

BodyBuilding - de interactieve tentoonstelling van Hackers & Designers in Tetem - moest vlak na de opening sluiten in verband met COVID-19. H&D zijn achter de schermen bezig geweest om het onderzoek en de nieuwe kunstwerken die voor deze tentoonstelling zijn gemaakt, te transformeren naar een reeks online events. Het eerste event vindt plaats op 27 mei in samenwerking met The Hmm, een platform voor internetcultuur.

Het publiek krijgt een virtuele glimp in de tentoonstelling BodyBuilding, gevolgd door zeven sprekers die over interessante ontwikkelingen op het internet vertellen en een afterparty met Distance Disco! Het event op 27 mei vindt plaats op een zelfgebouwd platform van The Hmm & H&D, naar aanleiding van hun ervaringen van het live experiment waarbij The Hmm onderzoek deed naar de beste live stream-platforms voor culturele events.

Programma:
- Hackers & Designers – BodyBuilding
- Arjan Scherpenisse - Distance Disco
- Nazanin Karimi (een van de deelnemende kunstenaars van BodyBuilding) - Sunburned Land. A bodily experience of a digital place
- Andrés Sierra en Brad Allen - Club Quarantine
- Noam Youngrak Son - Becoming a bat
- Salim Bayri - Low-res images en vliegende schapen
- Simona Koutná en Karina Zavidova - Online beauty trends
- Tijmen Schep - How normal are you?
- Speciale gast
- Afterparty: Distance Disco

Meer informatie over het event en de sprekers is te vinden op de website van The Hmm.

Over BodyBuilding
In BodyBuilding onderzoeken Hackers & Designers samen met de kunstenaars en designers Kiki Mager, Nazanin Karimi en The Underground Division (Helen Pritchard, Femke Snelting en Jara Rocha) de relatie tussen technologie en menselijke en niet-menselijke lichamen vanuit het perspectief van de makers. Architect en ontwerper Thomas Rustemeyer heeft het tentoonstellingsconcept vertaald in een interactieve structuur waarin je de verschillende kunstwerken kunt bekijken en ervaren. De tentoonstelling nodigt uit om actief deel te nemen en vragen te stellen over de werking en implicaties van verschillende technologieën zoals scanners, echografie en motion capture.

 

Mastodon