Gratis

om 19.00 uur: inloop, 19.30: aanvang lezing en film, 21.00: nieuwjaarsborrel Tetem

Aanmelden wordt aangeraden via: receptie@tetem.nl

Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

The Island of All Together, lezing en nieuwjaarsborrel

Zet dit event in mijn agenda
10-01-2017 12:01 20-07-2024 11:07 Amsterdam The Island of All Together, lezing en nieuwjaarsborrel <p>In een tijd waarin we 24/7 nieuwsupdates ontvangen voelt het alsof we de wereld beter kennen dan ooit. Maar wat weten we nou eigenlijk van elkaar? Fotografe Marieke van der Velden, die voor&#8230;</p> Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

In een tijd waarin we 24/7 nieuwsupdates ontvangen voelt het alsof we de wereld beter kennen dan ooit. Maar wat weten we nou eigenlijk van elkaar? Fotografe Marieke van der Velden, die voor opdrachtgevers als Unicef al jarenlang naar allerlei plekken op de wereld reisde, voelde de noodzaak om zich hier verder in te verdiepen. “Zonder het nieuws te willen ontkennen vind ik het belangrijk om een breder inzicht te krijgen in het dagelijkse leven, waardoor het nieuws ook een persoonlijke waarde krijgt”.

In haar laatste project The Island of All Together, dat ze samen met haar man Philip Brink maakte, laat Marieke toeristen en Syrische vluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos met elkaar over het leven praten, op een bankje in het park of aan zee.

Eerder maakte Marieke in Irak Baghdad Today, een serie rondom de vraag: hoe gaat het met jou? Voor A Monday in Kabul vroeg ze Afghanen of ze hen mocht portretteren op hun favoriete plek in de stad. Voor Outside Syria, een reportage in Libanon, liet Marieke haar Facebook-vrienden vragen bedenken die zij aan Syrische vluchtelingen wilden stellen.

In de lezing van 1,5 uur komen verhalen uit genoemde projecten aan bod en zal ook de documentaire The Island of All Together worden vertoond. Mocht je al een sneak preview willen zien, dan kun je de trailer hieronder of de website bekijken.

Na afloop van de lezing en film zullen we toasten op het nieuwe jaar! Op creativiteit, vernieuwing en verbinding, op ontmoeting en dialoog en simpelweg op gezondheid en geluk in 2017.

Mastodon