Gratis
Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

The One Minutes: YES Screaming NO

Zet dit event in mijn agenda
01-10-2017 12:10 24-07-2024 12:07 Amsterdam The One Minutes: YES Screaming NO <p>The One Minutes serie ‘YES Screaming NO’ is een verzameling van video’s van één minuut, samengesteld door Cécile B. Evans, waarin kunstenaars reageren op de term ‘Glomar Response’: een ontkenning noch bevestiging als&#8230;</p> Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

The One Minutes serie ‘YES Screaming NO’ is een verzameling van video’s van één minuut, samengesteld door Cécile B. Evans, waarin kunstenaars reageren op de term ‘Glomar Response’: een ontkenning noch bevestiging als antwoord op een vraag. De verwijzing dateert uit de jaren ’70 en verwijst naar het schip de Glomar Explorer, dat door de CIA werd gebruikt bij de reddingspoging van een gezonken Russische onderzeeër. Het agentschap weigerde het bestaan van het schip te bevestigen nog te ontkennen. Door ‘glomarisatie’ in een bredere context te plaatsen, onderzoeken de kunstenaars in YES Screaming NO de verschillende gezichten van dit woordfenomeen.

Deelnemende kunstenaars: Rosa Aiello, Sofia Albidus, Shumon Basar, Hannah Black, Anne de Boer, Eloise Bonneviot, James Bridle, Tommy Camerno, GCC, Sidsel Meineche Hansen, Navine G. Khan-Dossos, Mireya Lucio, Kathy Noble, Aude Pariset, Yuri Pattison, Paul Purgas, Mark Soo, Cally Spooner.

Cécile B. Evans is een Belgisch-Amerikaanse kunstenaar. Ze woont en werkt in Berlijn en Londen. Haar werk gaat over de relatie tussen mens en technologie en de toenemende invloed van technologie op de gevoelens die tussen beiden worden gekoesterd en uitgewisseld. The One Minutes is een wereldwijd netwerk voor bewegend beeld, gehuisvest in het Sandberg Instituut te Amsterdam. Maandelijks publiceert The One Minutes Foundation een nieuwe serie van films van één minuut, die onze perceptie van en onze verhouding met bewegend beeld onderzoeken.

Mastodon