Gratis
The Cee Spot
Brouwerijstraat 1
7523 XC Enschede, Nederland

Open deze route in je routeplanner

The Overkill Festival

Zet dit event in mijn agenda
25-11-2016 12:11 19-07-2024 05:07 Amsterdam The Overkill Festival <p>The Overkill is een uniek 48-uur non-stop event waarin de gaming cultuur wordt onderzocht en gevierd. Het is een festival waarin videogames, films, kunst, technologie en wetenschap elkaar ontmoeten. The Overkill wil laten&#8230;</p> The Cee Spot, Brouwerijstraat 1, 7523 XC Enschede

The Overkill is een uniek 48-uur non-stop event waarin de gaming cultuur wordt onderzocht en gevierd. Het is een festival waarin videogames, films, kunst, technologie en wetenschap elkaar ontmoeten. The Overkill wil laten zien hoe deze onderlinge verbindingen de evolutie van onze samenleving beinvloeden.

Deze 5e editie wordt gehouden op 25, 26 en 27 november 2016 in de Cee Spot (de nieuwe hot spot en start-up community in Enschede)! Onder het thema “YOU ARE IN Ctrl”, presenteert The Overkill een selectie van games, films en kunstinstallaties uit het binnen- en buitenland.

Zo zijn er verschillende Indie games (Plug and play, Inside, Ultimate chicken horse, Lovers in a dangerous spacetime …), een filmprogramma gepresenteerd door de Cultzine TOTF, interactieve installaties van internationale kunstenaars (Dries Depoorter, Kyle McDonald, Martin Pleiss … ), vele interactieve ruimtes met Retro en moderne consoles, demo’s van de nieuwste VR technologieën, Cello Fortress, Projector Games (met reuze Multiplayers) en nog veel meer!

Een première op het Overkill festival: de nieuwe VR versie van «Remembering» van Monobanda PLAY zal worden getest! En als je de VR ruimte bezoekt, krijg je de kans om de nieuwste technologie demo’s uit te proberen. Op de openingsavond kun je genieten van een Chiptune live-set in samenwerking met Eindbaas (RoccoW, Popsicle Theory en Eindbaas DJ). Cello Fortress met de nieuwe interface is er op vrijdag en Projector Games op zaterdag! Zaterdag is ook Superhero Zaterdag, met de boekpresentatie “Secret of superhero science” door Barry Fitzgerald. Zondagmiddag is het tijd om het thema te verdiepen tijdens het mini-symposium, met ondermeer Jennifer Kanary Nikolov(a) en haar draagbare demo van Labyrinth Psychotica!

Bekijk de website www.theoverkill.nl voor het volledige programma en bestel snel je ticket!

The Overkill wordt georganiseerd door een groep kunstenaars van Studio Complex en Hangarrrrr die gesteund worden door Tetem tussentijd.

Mastodon