Gratis
Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

The smaller picture

Zet dit event in mijn agenda
11-12-2016 12:12 22-04-2024 06:04 Amsterdam The smaller picture <p>Net als veel dieren, zijn mensen wezens met een enorm aanpassingsvermogen en behept met een grote wil tot overleven. Onder de moeilijkste omstandigheden vinden ze een manier om te kunnen voortbestaan. Willemijn Calis&#8230;</p> Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

Net als veel dieren, zijn mensen wezens met een enorm aanpassingsvermogen en behept met een grote wil tot overleven. Onder de moeilijkste omstandigheden vinden ze een manier om te kunnen voortbestaan. Willemijn Calis is altijd gefascineerd door hoe mensen omgaan met ingrijpende gebeurtenissen en tegenslag. Hoe maak je dingen lichter, draaglijk? Eén van de manieren om dat te doen is door er simpelweg een verhaal van te maken, want anders dan dieren hebben wij mensen beschikking over de taal. Mensen maken elkaar deelgenoot van hun eigen geschiedenis door erover te vertellen, herschrijven het hier en daar misschien ook wel eens. Want wat is een betere bestemming van de eigen mooi verpakte misère dan andermans oren? Tijdens de performance ‘The smaller picture’, krijgt het publiek een verhaal voorgeschoteld dat gebaseerd is op en samengesteld uit verhalen van verschillende mensen die Willemijn heeft gesproken.

Dit event vindt plaats in het kader van de tentoonstelling ‘All is transformed’ waarin Willemijn Calis, Marie Janin en Hanan Klei hun verhalen middels performances tot leven wekken.

Mastodon