MFT, Maakplaatsen, generators & broedplaatsen
Geweest
Was van 1 mei 2018 t/m 30 juni 2018
In The Universal Blob is niets wat het lijkt. Identiteiten lopen in elkaar over. Het alledaagse wordt vermengd met dromen en wensen voor de toekomst. The Universal Blob is een lezingenreeks waarin HARD-CORE collectief een…
The Universal Blob
In The Universal Blob is niets wat het lijkt. Identiteiten lopen in elkaar over. Het alledaagse wordt vermengd met dromen en wensen voor de toekomst.
The Universal Blob is een lezingenreeks waarin HARD-CORE collectief een gesprek voert via een proxy-identiteit bestaande uit meerdere personages met tegenstrijdige verklaringen en meningen. Als zodanig onderzoekt dit format de interesse van HARD-CORE om samen te werken met een collectief discours, zonder de noodzaak van een woordvoerder of een eigen identiteit. Geen van de individuele deelnemers neemt het hoofdpodium, maar mengt zich in een ‘Universele Blob’ die flexibel is qua vorm, materiaal en uiterlijk.
In de video worden verschillende onderwerpen besproken die de activiteiten van HARD-CORE verbinden met een grotere context. Een groot deel van de lezing richt zich op algoritmische besluitvorming en vooropgezette ideeën rond harmonie. HARD-CORE concentreert zich op het maken van tentoonstellingen, waarbij conclusies gebaseerd zijn op vaste regels en sociale netwerken. Door de ontwikkeling van ‘curator robot’ Asahi daagt het collectief de traditionele criteria voor het maken van tentoonstellingen uit. Asahi 4.0 bestaat uit een gratis en open database waar kunstenaars zich aan kunnen melden en een curator robot die verantwoordelijk is voor het kiezen en plaatsen van de kunstwerken. Asahi 4.0 was te zien tijdens het Maker Festival Twente op 26 en 27 mei 2018.
HARD-CORE collectief opereert vanuit Amsterdam, Londen en Parijs en bestaat uit de kunstenaars Anne de Boer, Eloise Bonneviot, Hrafnhildur Helgadóttir, Skyler Lindenberg en Saemundur Thor Helgason. De video The Universal Blob wordt in mei en juni in de weekenden getoond in de screening ruimte van Tetem (en op aanvraag doordeweeks).
Meld je aan voor de Nieuwsbrief
Bezoekadres
Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede
053 - 23 08 791
tetem@tetem.nl