Gratis

De voorstelling van Bran Remie duurt rond 30 min.
De voorstelling van Simon Wagter duurt rond 5 min. en wordt op 14 april elke 10 minuten gespeeld.
Aanmelden is gewenst via receptie@tetem.nl.

Gerelateerd event:
Creatie door eigenzinnigheid: woensdag 3 april om 18:30 uur (18:00 uur inloop)

Tetem

Meerdaags event

Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Gratis
Open deze route in je routeplanner
Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Gratis
Open deze route in je routeplanner

Theatervoorstellingen: Voorbij de onzichtbare wereld van Compass

Wie de ruimte van de tentoonstelling Double Compass betreedt, ziet twee indrukwekkende machines van Lawrence Malstaf klaarstaan. De bezoeker trekt de machine aan, begint ermee te lopen en merkt al snel hoe de ruimte transformeert. Compass reageert op onzichtbare muren en gangen en leidt zijn drager door de expositieruimte. Ook andere objecten, zoals de pilaar in het midden van de zaal, of de andere drager van Compass, zorgen voor een impuls aan het lichaam. Compass komt in opstand als de drager weerstand biedt en zorgt daarmee voor een andere beleving van de ruimte. De ruimte is getransformeerd. Alleen met de machine aan kan deze onzichtbare wereld worden ervaren.

Theatermakers Bran Remie en Simon Wagter van de Twentse Kunst Alliantie (TKA) hebben een aantal theatervoorstellingen ontwikkeld die geïnspireerd zijn door Double Compass. TKA is een nieuw initiatief in Enschede waarbij beeldende kunst, theater en muziek elkaar op het podium ontmoeten. Door een samenspel aan te gaan met de onzichtbare wereld van Compass onderzoeken Bran en Simon wat voorbij de ervaring van dit levend kunstwerk ligt.

Simon Wagter is een bewegingsacteur en zoekt in de mogelijkheden en onmogelijkheden van het bewegen met Compass de ritmes, de vervoeringen en weerstanden. Bran Remie wil juist met de weerstand van de machine een wereld oproepen die onzichtbaar blijft voor het oog, maar in ieders verbeelding tot leven komt.

Mastodon