Gratis

Ton Nieuwenhuis

Zet dit event in mijn agenda
01-07-2022 12:07 14-06-2024 12:06 Amsterdam Ton Nieuwenhuis Kunstenaar en ontwerper Ton Nieuwenhuis onderzoekt hoe het narratief van planten ingezet kan worden om het menselijke verhaal te vertellen. In het kader van een Cross-TIC traject werkte Ton aan de ontwikkeling van een Augmented Reality (AR) plantenasiel onder begeleiding van Tetem. Verschillende locaties, ,

Het gebruik van technieken als morphing, mixing en forming kenmerkt het werk van kunstenaar en ontwerper Ton Nieuwenhuis.

Ton onderzoekt hoe het narratief van planten ingezet kan worden om het menselijke verhaal te vertellen. Hij werkte aan de ontwikkeling van een Augmented Reality (AR) plantenasiel LEAFDE. Aan de hand van de (recente) geschiedenis van planten wordt het menselijke verhaal van inclusiviteit, bestaansrecht en meervoudige perspectieven verteld en wordt de dialoog met de toeschouwer aangegaan. Zo wordt op een innovatieve manier gewerkt aan het ontwikkelen van een inclusieve zorgzame basishouding en de vaardigheden die nodig zijn om als samenleving te overleven.

Ton Nieuwenhuis voerde dit onderzoek uit binnen Cross-TIC onder begeleiding van Tetem in samenwerking met Theater Sonnevanck, Universiteit Twente en Wageningen University & Research.

Plant doneren voor het plantenasiel?
Klik hier voor meer informatie.

 

Mastodon