Gratis
Verschillende locaties

,

Open deze route in je routeplanner

Ton Nieuwenhuis

Zet dit event in mijn agenda
01-07-2022 12:07 06-08-2022 10:08 Amsterdam Ton Nieuwenhuis Kunstenaar en ontwerper Ton Nieuwenhuis onderzoekt hoe het narratief van planten ingezet kan worden om het menselijke verhaal te vertellen. In het kader van een Cross-TIC traject werkt Ton aan de ontwikkeling van een Augmented Reality (AR) plantenasiel onder begeleiding van Tetem. Verschillende locaties, ,

Het gebruik van technieken als morphing, mixing en forming kenmerkt het werk van kunstenaar en ontwerper Ton Nieuwenhuis. Hij volgt momenteel een productietraject binnen Cross-TIC onder begeleiding van Tetem.

Ton onderzoekt hoe het narratief van planten ingezet kan worden om het menselijke verhaal te vertellen. Hij werkt aan de ontwikkeling van een Augmented Reality (AR) plantenasiel 'Leafde'. Aan de hand van de (recente) geschiedenis van planten wordt het menselijke verhaal van inclusiviteit, bestaansrecht en meervoudige perspectieven verteld en wordt de dialoog met de toeschouwer aangegaan.

Zo wordt op een innovatieve manier gewerkt aan het ontwikkelen van een inclusieve zorgzame basishouding en de vaardigheden die nodig zijn om als samenleving te overleven. Ton Nieuwenhuis voert dit onderzoek uit in samenwerking met Theater Sonnevanck, Universiteit Twente, Wageningen University & Research en Tetem.

Meedoen?
Als (on)ervaren schrijver kan je een bijdrage leveren aan het plantenasiel tijdens de workshop: Het verhaal van de plant op 25 augustus.
Je kan ook het hele jaar door een plant doneren.