Gratis
Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

Tout doit disparaitre

Zet dit event in mijn agenda
15-01-2017 12:01 13-06-2024 02:06 Amsterdam Tout doit disparaitre <p>Daar waar de tentoonstelling ‘All is transformed’ geïnspireerd is door het idee van transformatie, bevraagt Marie Janin het idee van verdwijning; zowel figuurlijk als symbolisch. In haar performance ‘Tout doit disparaitre’ (Alles moet&#8230;</p> Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

Daar waar de tentoonstelling ‘All is transformed’ geïnspireerd is door het idee van transformatie, bevraagt Marie Janin het idee van verdwijning; zowel figuurlijk als symbolisch. In haar performance ‘Tout doit disparaitre’ (Alles moet weg) vestigt ze de aandacht op het proces van verdwijning, waarin objecten volledig in het niets lijken op te gaan. Zal het potlood verdwijnen als je het tot het einde slijpt? Als we erkennen dat alle afval het begin kan vormen van een nieuw verhaal, komen we in een oneindige cirkel terecht. Marie Janin neemt het publiek mee in een performance die zich in deze vicieuze cirkel afspeelt. Ze trekt aan de draad van een niet-gezoomd stukje stof en nodigt ons uit om te luisteren naar het verhaal achter de reststukken van een schilderij.

Dit event vindt plaats in het kader van de tentoonstelling ‘All is transformed’ waarin Willemijn Calis, Marie Janin en Hanan Klei hun verhalen middels performances tot leven wekken.

Mastodon