Prijs:€ 3

Reserveer hier een tijdslot voor de Treasure Hunt.

Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.
Prijs: € 3,- (bijdrage per kind, ouder of begeleider)
Entree is inclusief koffie en thee voor volwassenen en ranja voor kinderen.
Duur: +/- 30 min.
Restitutie is niet mogelijk.

Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

Treasure Hunt: Waar zijn de Domoticons?

Op verschillende plekken in de foyer en bij de entree van Tetem wonen microscopische beestjes in piepkleine huisjes. Ze heten de Domoticons. Ze zijn niet met het blote oog te zien, maar wonen in kleine 3D geprinte huisjes die je wel kunt zien! Hoewel de Domoticons heel klein zijn, hebben ze technologische manieren gevonden om met ons te kunnen praten, bijvoorbeeld met slimme deurbellen en warmtemeters.

De laatste tijd hebben we gemerkt dat het onrustig is in de wereld van de Domoticons. Er is een beestje zoek. Zou jij willen helpen en uitzoeken wat er aan de hand is? Puzzel je een weg door de wandelpaden van de Domoticons en ga op zoek! Aan het eind zal een mooie beloning op je wachten.

De Treasure Hunt: Waar zijn de Domoticons? is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Terwijl de kinderen de Treasure Hunt spelen zijn ouders/begeleiders welkom voor een kop koffie of thee in onze nieuwe conceptstore Blender Blender. Klik hier om een tijdslot te boeken en op zoek te gaan naar de vermiste Domoticon!

Over de Treasure Hunt
Deze Treasure Hunt is ontwikkeld door mediakunstenaar Roos Groothuizen. Een deel van de puzzels is geproduceerd in Tetem’s FabLab. Eerder ontwikkelde Roos een Treasure Hunt voor Tetem waar je met een speciale toolbox door de wijk Roombeek op zoek ging naar verloren cadeaus. Ook ontwikkelde ze in 2021 nieuw werk voor de hybride tentoonstelling ‘I want to delete it all, but not now’. Na het succes van de afgelopen Treasure Hunt zet Tetem dit concept voort door nieuwe interactieve ervaringen te ontwikkelen in samenwerking met makers om kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met digitale cultuur en maakcultuur.

Mastodon