Gratis

van 20.00-22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Aanmelden is gewenst via:
 info@bibliotheekenschede.nl

Bibliotheek Enschede
Pijpenstraat 15
7511 GM Enschede, Nederland

Open deze route in je routeplanner

Twentse Maakplaatsen sessie Bibliotheek Enschede

Zet dit event in mijn agenda
09-10-2018 12:10 21-07-2024 11:07 Amsterdam Twentse Maakplaatsen sessie Bibliotheek Enschede <p>Afgelopen zomer is het Twentse Maakplaatsen programma van start gegaan en zijn vrijwilligers van musea, regionale lab’s en bibliotheken getraind in het werken met hedendaagse maaktechnieken. Er zijn workshops Ozobot, iStopMotion, 3D pennen,&#8230;</p> Bibliotheek Enschede, Pijpenstraat 15, 7511 GM Enschede

Afgelopen zomer is het Twentse Maakplaatsen programma van start gegaan en zijn vrijwilligers van musea, regionale lab’s en bibliotheken getraind in het werken met hedendaagse maaktechnieken. Er zijn workshops Ozobot, iStopMotion, 3D pennen, Protopiper, Zoutwaterauto, Bibberspiraal en nog veel meer gegeven in heel Twente.

De Twentse Maakplaatsen bieden een programma waarmee kinderen, jongeren en volwassenen zich kunnen ontwikkelen tot verkennende, ontdekkende en creatieve burgers. Binnen het programma delen we techniek, kennis en ervaringen met partners uit verschillende disciplines in de regio. Op die manier komen we tot een steviger ontwikkeld ‘op maken gericht ecosysteem’.

Op 9 oktober (in Bibliotheek Enschede) en 6 november (in Bibliotheek Almelo) vinden twee inspirerende sessies van de Twentse Maakplaatsen plaats. Op 9 oktober geeft Annet van Mazijk (ROC van Twente) inzicht in het vraagstuk rond de veranderende arbeidsmarkt en talentontwikkeling. Wilja Jurg (Tetem) vertelt over de eerste ervaringen in de praktijk. De avond wordt afgesloten met een mini-workshop uit het Twentse Maakplaatsen project, gegeven door een inmiddels ervaren en getrainde vrijwilliger.

De Twentse Maakplaatsen is een initiatief van Tetem, ROC en Universiteit Twente.

Mastodon