Gratis

van 19:00 – 21:00 uur

Van captured data tot 3D print

Zet dit event in mijn agenda
28-03-2018 12:03 23-05-2024 06:05 Amsterdam Van captured data tot 3D print <p>In het kader van de tentoonstelling The Fragility of Life van Simone C. Niquille, organiseert Tetem in samenwerking met Saxion FabLab Enschede een veelzijdige en interessante avond in het FabLab. Hierbij staan het onderzoek van Simone, de samenwerking&#8230;</p> , ,

In het kader van de tentoonstelling The Fragility of Life van Simone C. Niquille, organiseert Tetem in samenwerking met Saxion FabLab Enschede een veelzijdige en interessante avond in het FabLab. Hierbij staan het onderzoek van Simone, de samenwerking met FabLab bij het 3D printen van Simone’s sculptuur ROOT 0082 ‘arch’ en captured data centraal.

Simone’s studio Technoflesh onderzoekt de weergave en representatie van identiteit en antropometrische standaarden die verwerkt zijn in 3D modeleringstechnieken. Deze technieken bepalen in belangrijke mate hoe het menselijk lichaam en de identiteit worden weergegeven en beschouwd in de digitale wereld. Tijdens haar Artist Talk vertelt Simone over haar fascinatie over en onderzoek naar de productie en toepassing van digitale mensen, virtuele identiteit en authenticiteit van het vervaardigde beeld.

Na de talk van Simone Niquille geven medewerkers en studenten van het Saxion een pitch. Tijdens deze pitch presenteert het Fablab de samenwerking met Simone en de zoektocht naar nieuwe, innovatieve materialen en technieken om tot het gewenste resultaat te komen. Hierbij worden onderwerpen als ‘Van data tot 3D print’ en ‘3D printen als medium voor een kunstobject’ besproken. Uiteindelijk wordt de personificatie van captured data als 3D geprint object en kunstwerk weergegeven.

Aansluitend hierop volgt een lezing door dhr. B. Kolenaar – MKA-chirurg-oncoloog & Hoofd-Hals chirurgische oncologie van het MST – over ‘captured data in de medische wereld’. Hier werkt men met soortgelijke technieken en worden captured data grootschalig ingezet voor onderzoek. Tevens wordt er een beeld geschetst over de toekomst van 3D printen in relatie tot de medische wereld.

Tijdens dit event is er de mogelijkheid om in het FabLab te kijken en tegen materiaalkosten een gezichts- of lichaamsdelenscan te laten maken en deze te laten printen in 3D.

Mastodon