Prijs afhankelijk van event

Dit event bestaat uit een talk (30 min.) en een hands-on onderdeel (1-1,5 uur).

Omdat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is, is aanmelden verplicht.

Maximaal aantal deelnemers: 12

Voertaal: Nederlands

Verschillende locaties

Meerdaags event

Fundament Losser
Raadhuisplein 1
7581 AG Losser, Nederland

Aanmelden is verplicht via: y.kerver@stichtingfundament.nl

Inloop: 19:00 uur

Prijs:€ 2,50
Open deze route in je routeplanner
Bibliotheek Enschede
Pijpenstraat 15
7511 GM Enschede, Nederland

Aanmelden is verplicht via: info@bibliotheekenschede.nl

Inloop: 19:00 uur

Gratis
Open deze route in je routeplanner
Oyfo Techniekmuseum
Industriestraat 9
7553 CK Hengelo, Nederland

Aanmelden is verplicht via: info@oyfo.nl

Inloop: 19:00 uur

Gratis
Open deze route in je routeplanner

Verder met VR

Virtual Reality (VR) is een virtuele of gesimuleerde omgeving die door middel van een VR-bril als levensecht kan worden ervaren. De toepassingen van deze technologie zijn eindeloos. Je kunt met VR naar de andere kant van de wereld reizen, een vliegtuig besturen, een levensechte game spelen of virtuele kleding passen. Tijdens dit event staan de verschillende mogelijkheden en de impact van de VR technologie op ons leven centraal. Weten we straks nog het verschil tussen de echte wereld en de virtuele wereld? Wat kunnen we meer vertrouwen, onze eigen zintuigen of de waarnemingen van onze technische hulpmiddelen?

Op 15 en 16 oktober vertelt Marie Janin, directeur van gaming-, kunst- en filmfestival The Overkill, over de eindeloze manieren om de virtuele wereld in te duiken en de impact die dit kan hebben op onze zintuigen. Daarnaast geeft ze een beeld van interactieve VR projecten van internationale kunstenaars en ontwerpers die de afgelopen jaren op het festival te zien zijn geweest.

Op 17 oktober nemen Justin Zijlstra en Tijmen Lohmeijer (winnaars van de tweede call van Fieldlab Virtual World) het publiek mee op een reis door de geschiedenis van Virtual Reality en de toepassingen van de VR technologie in de media, zorg, cultuur en entertainment. Daarnaast vertellen ze over de VR-belevenis die ze onlangs hebben gemaakt voor de tentoonstelling De Straat op! in de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

Na de talks kun je zelf de VR bril opzetten en een wereld binnentreden die je zelf vormgeeft. Hoe ziet jouw toekomstbeeld van een virtuele wereld er uit?

Dit event wordt georganiseerd door Tetem en verschillende culturele partners in aanloop naar Maker Festival Twente (6 & 7 juni 2020) met als thema Black Mirror. Vernoemd naar de gelijknamige Netflix serie, worden in deze reeks interactieve events de mooiste en soms ook angstaanjagende gevolgen van technologische ontwikkelingen onderzocht.

Mastodon