VPRO Medialab hackathon Publieke Pioniers

De publieke pioniers nemen je mee op ontdekkingstocht door de wereld van Virtual Production, Meta-Humans en Game-engines. Onderzoek tijdens deze Publieke Pioniers- hackathon wat de mediatechnologie van de toekomst te bieden heeft. Op 27 september opent dit 2-daagse evenement met een inspiratieavond in Tetem.

Op 28 en 29 september landt het VPRO Medialab middenin innovatie-hub Enschede. Tijdens de hackathon werken studenten van ArtEZ, ROC Twente, Saxion Hogeschool, Universiteit Twente en omroepmedewerkers aan vraagstukken en creatieve uitdagingen die zijn aangedragen door de Nederlandse omroepen (BNNVARA, HUMAN, KRONCRV, RTV-Oost, en VPRO) en media-makers. Tijdens de hackathon werken de studenten met 1 of 2 omroepmedewerkers aan hun casus en ontwikkelen zij concepten en prototypes. Na deze intensieve twee dagen pitchen ze hun prototype aan een deskundige jury. Het winnende project wordt gedurende een semester verder ontwikkeld.

Op woensdag 27 september vindt de aftrap van de tweedaagse hackathon plaats in Tetem. Op deze avond worden tijdens een mix van talks en pitches innovatieve projecten uit het Mediapark en Enschede gepresenteerd. Programma volgt, maar meld je nu vast aan als je er bij wilt zijn! Be there or be square!

Voor meer informatie en het volledige programma kijk op VPRO Medialab.

Publieke Pioniers: Virtuele Virtuozen is een initiatief van VPRO Medialab, NPO Innovatie, Saxion en Tetem.

Mastodon