Online

Online,

Open deze route in je routeplanner

De Thuismakers

Zet dit event in mijn agenda
01-04-2021 12:04 23-05-2024 02:05 Amsterdam De Thuismakers De Thuismakers van Waag presenteren elke vrijdag nieuwe experimenten en leuke maakopdrachten voor kinderen tussen 7 en 12 jaar. Zo gaan we samen de verveling te lijf en leren we een heleboel door te maken. Online, , Online

De Waag Technology en Society presenteert 'Waag Makes - De Thuismakers' waar ze thuismakers inspireren om zelf ook een maker te worden. Kinderen tussen 7 en 12 jaar kunnen direct beginnen met diverse online experimenten en maakopdrachten. Bij alle opdrachten vind je een downloadbare handleiding met uitgebreide uitleg en een lijst met materialen die je nodig hebt.

Daarnaast hebben ze een groot archief met handleidingen en instructies waarmee je zelf aan de slag kunt. ‘DIY instructables’ noemen ze die.

Thuismaker-experimenten
Wil je weten hoe je van de gedroogde boontjes uit de voorraadkast bonenplantjes kunt maken of hoe je zelf yoghurt maakt? En hoe je met een Slimme Tuin kunt onderzoeken welke grond het beste is voor planten? Hieronder vind je de links naar de antwoorden én de handleidingen.

De Thuismakers: kettingreacties 2.0
De Thuismakers: knikkerbanen en kettingreacties
De Thuismakers: kweek je eigen bonenstaak & maak je eigen yoghurt!
De Thuismakers: experimenteren in je eigen Slimme Tuin

De online workshops en instructables die ze in deze serie aanbieden stellen kinderen in staat om met behulp van proefjes hun directe omgeving in kaart te brengen en te duiden. Zo komen ze op speelse wijze in aanraking met de mogelijkheden van technologie en wetenschap. De serie is een alternatief voor de programma’s die ze bij Waag normaliter aanbieden in het kader van het Europese project DOIT, Maakplaats021 en Waag Open.

Mastodon