WarmeWoorden2021

Zet dit event in mijn agenda
27-06-2021 12:06 23-07-2024 06:07 Amsterdam WarmeWoorden2021 Op zondagmiddag 27 juni brengen Dichters in Enschede warme woorden naar Tetem! Tijdens een poëziemiddag kan het publiek - samen met dichters, musici en kunstenaars - poëzie beleven in woord, klank en beeld. Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

Op zondagmiddag 27 juni brengen Dichters in Enschede (kortweg die) warme woorden naar Tetem! Tijdens een poëziemiddag kan het publiek - samen met dichters, musici en kunstenaars - poëzie beleven in woord, klank en beeld.

WarmeWoorden2021 is de eerste editie van het Warme Woorden Festival. Het thema is ‘Samen’, aansluitend aan het thema van de Poëzieweek 2021. Op 27 juni kan je kennis maken met de poëtische (pop)teksten van Iris Penning, de gedichten van Ingmar Heytze, rap en spoken word van Daniela Kara en Mark de Greef, stadsdichter Dick Schlüter en natuurlijk het werk van Dichters in Enschede zelf! Daarnaast presenteert KunstNonStop werken van Annelien Dam en Marc Otte. In de foyer komt een boekenstand van Boekhandel Broekhuis. Ook worden er Instagrampoetry van Geef8 en verschillende poëziefilmpjes vertoond. In het MaakMeeLab kan je, samen met andere bezoekers, een gezamenlijke stop-motion video maken over je beleving van het programma. Het eindresultaat is te zien hieronder.  Download hier het volledige programma.

Nationale Poëzieweek ‘Samen’
We leven in tijden van grote verschillen, het eigen gelijk, de een tegen de ander. Tegelijkertijd is er ook sprake van samenhorigheid en zijn er verbindende initiatieven. Tijdens de Poëzieweek werden deze initiatieven in de spotlights gezet met het thema ‘Samen’. Samen kunnen we veel. Vanuit de eigenheid en het anders zijn van ieder individu. Niet samensmélten, maar bruggen bouwen. Tegen individualisme en vóór inclusie.

Dichters in Enschede
Dichters in Enschede hebben in januari 2011 hun krachten gebundeld als diedichters. Wat hen bindt is de liefde voor poëzie, die - hoe verschillend ook - gezien, gehoord en gelezen mag worden. Naast individuele activiteiten presenteren zij hun werk in gezamenlijke dieprojecten zoals WarmeWoorden2021 binnen het Stadsprogramma van Tetem.

Mastodon