Gratis
Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

We Are Never Ever Ever Getting Back Together

Zet dit event in mijn agenda
10-11-2016 12:11 22-04-2024 06:04 Amsterdam We Are Never Ever Ever Getting Back Together <p>iii presenteert Doron Sadja&#8217;s &#8220;We Are Never Ever Ever Getting Back Together&#8220;, een kinetische geluids- en lichtinstallatie die de deconstructie en reconstructie van witte ruis en wit licht verkent. Doron Sadja neemt ons&#8230;</p> Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

iii presenteert Doron Sadja’s “We Are Never Ever Ever Getting Back Together“, een kinetische geluids- en lichtinstallatie die de deconstructie en reconstructie van witte ruis en wit licht verkent. Doron Sadja neemt ons mee op reis naar een imposante ervaring van geluid, licht, ruimte en perceptie.

Witte ruis is wat het menselijk oor hoort bij aanwezigheid van alle golflengten van het hoorbare spectrum. Op dezelfde manier bestaat wit licht uit alle golflengten van het zichtbare spectrum. Net als een prisma dat wit licht in een volledig zichtbaar kleurenspectrum scheidt, verkent “We Are Never Ever Ever Getting Back Together” het idee van een sonisch prisma. De zintuigen van de waarnemer worden het punt in de ruimte waarbij alle verschillende frequenties samenkomen en een veld van oneindige mogelijkheden creëren.


Doron Sadja
 is een Amerikaanse kunstenaar, componist en curator die werkt met de perceptie en de ervaring van geluid, ruimte en licht. Sadja werkt voornamelijk met multi-channel ruimtelijk geluid in combinatie met haarscherpe elektronica, voluptueuze romantische synthesizers, extreme frequenties, compacte ruis en digitaal gemodificeerde akoestische instrumenten.

Tegelijkertijd toont iii in Tetem het “audio-DH luisterstation”. Audio-DH is een samenwerkingsproject bedacht en geleid door Francisco López, waarbij de geluiden van 250 creatieve geesten uit Den Haag met elkaar worden verweven tot een rijkgeschakeerde verkenning van het akoestische landschap van de stad.

iii collectief uit Den Haag organiseert een keer per jaar een nieuwe tentoonstelling in Tetem. De vorige exposities waren “Beacons” en “In Praise of Shadows”. “We Are Never Ever Ever Getting Back Together” wordt speciaal voor de ruimte gemaakt in opdracht van iii en Tetem. De installatie is ontwikkeld in het kader van iii’s residency programma, georganiseerd door DCR guest studio’s. Dit project wordt gesteund door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Stroom Den Haag.

Op zondag 29 januari om 15:00 uur vindt de finissage plaats van deze tentoonstelling met het Performance event: No Patent Pending #26.

doron.sadja.com
iiinitiative.org

Mastodon