Gratis

van 13.30-16.30 uur

Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

Weekend van de Wetenschap

Zet dit event in mijn agenda
01-10-2016 12:10 23-07-2024 06:07 Amsterdam Weekend van de Wetenschap <p>Combineer kunst met technologie tijdens de inloopworkshop ‘Creatief coderen! Wat is programmeren nou eigenlijk? Hoe kan je coderen zonder computer? Hoe gebruik je code op een computer om iets te creëren? Hoe kan&#8230;</p> Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

Combineer kunst met technologie tijdens de inloopworkshop ‘Creatief coderen! Wat is programmeren nou eigenlijk? Hoe kan je coderen zonder computer? Hoe gebruik je code op een computer om iets te creëren? Hoe kan je creatief programmeren? En welke programma’s en tools kun je hiervoor gebruiken?

De inloopworkshop ‘Creatief coderen’ vindt plaats tijdens het Weekend van de Wetenschap op 1 & 2 oktober van 13.30-16.30. Deze workshop is geschikt voor iedereen van 8 tot 88 jaar en iedereen die nieuwsgierig is naar de beginselen van creatief programmeren. Als eindresultaat maak je jouw eigen geprogrammeerd kunstwerk! De inloopworkshop is gratis.

De workshop ‘Creatief coderen’ wordt aangeboden door Roombeek Cultuurpark Educatie, een intensieve samenwerking tussen Rijksmuseum Twenthe, Museum TwentseWelle en Tetem op het gebied van cultuureducatie. Roombeek Cultuurpark Educatie staat voor “verbeelding, innovatie en creativiteit in het onderwijs” met als doel om nóg meer kinderen en jongeren in aanraking te brengen met kunst, cultuur en technologie.

Jaarlijks organiseert NEMO met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap het Weekend van de Wetenschap. Dit grootste landelijke technologie- en wetenschapsevenement van Nederland wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het Weekend van de Wetenschap voor het publiek hun deuren openen. Het doel: Nederland te laten ervaren hoe belangrijk en interessant wetenschap en technologie zijn en wat de onmisbare bijdrage is aan onze toekomst.

hetweekendvandewetenschap.nl

Mastodon