Gratis

Werken aan een positief Lichaamsbeeld met de PURE ME – Inspiration App

Zet dit event in mijn agenda
19-04-2021 12:04 11-04-2024 04:04 Amsterdam Werken aan een positief Lichaamsbeeld met de PURE ME - Inspiration App In het FabLab van Tetem werd door Lauri en Michelle gewerkt aan een korte animatiefilm over het eigen Lichaamsbeeld voor in de PURE ME - Inspiration App. , ,

De afgelopen weken werd in het FabLab van Tetem door Lauri en Michelle gewerkt aan een korte animatiefilm over het eigen Lichaamsbeeld voor in de PURE ME - Inspiration App. Lauri (eerstejaars Social Work) en Michelle (afgestudeerd Social Work) ontwikkelden een script en leerden van labmanager Amel hoe CoSpaces werkt. Lauri: “Van tevoren had ik geen idee dat ik een animatiefilmpje zou kunnen maken, ik had nog nooit zoiets gedaan. Amel stelde mij meteen gerust door te zeggen dat het programma zo simpel is dat iedereen ermee kan werken.” Michelle: “Amel stelde de juiste vragen, legde uit hoe het programma werkt en liet zien wat er allemaal mogelijk is. CoSpaces vond ik direct erg tof! Het gaf me een beetje het gevoel alsof ik Sims aan het spelen was. Via een link konden we de film thuis afmaken. Met een drukke planning en in coronatijd was dat heel fijn”.

De PURE ME - Inspiration App is bedoeld ter inspiratie voor jongeren tussen de 15 en 28 jaar. Wie ben je, wat zijn je inspiraties, waar houd je van, wat wil je veranderen in de wereld? In een community word je gekoppeld aan gelijkgestemden en eventueel ook aan bepaalde innovatieve partijen. De App is een idee van therapeut Raymond Niemeyer. Hij wil jongeren via deze weg graag helpen met het oplossen van bepaalde sociaal maatschappelijke vragen en problemen. Momenteel wordt nog volop gebouwd aan de app. Tetem werkt graag mee aan dit soort projecten. Vanuit creativiteit en ontwerp kunnen we bijdragen aan perspectief en oplossingen voor jonge mensen!

Het filmpje van Lauri en Michelle over het Lichaamsbeeld is een van de eerste filmpjes voor in de app. Veel jongeren zijn onzeker over hun lichaam. In het animatiefilmpje komen verschillende lichaamsbeelden aan de orde. Er worden tips gegeven en er is een toolbox om mee aan de slag te gaan als je last hebt van een vertekend of een negatief lichaamsbeeld; hoe kan je werken aan een positiever beeld over je eigen lichaam? Michelle: “Ik ben heel tevreden met het eindresultaat van onze toolbox. Ik kan nogal perfectionistisch zijn en ik zie nog kleine schoonheidsfoutjes, maar al met al ben ik blij met het resultaat.”

Lauri: “Het project heeft mij geleerd dat ik méér kan dan dat ik denk. In eerste instantie zou ik zelf nooit achter een computer kruipen om een animatie te maken, maar ik heb nu ontdekt hoe makkelijk en leuk het kan zijn. Eerder was ik wat sceptisch over veel technologische ontwikkelingen en werkte ik liever op papier. Nu ik heb gezien hoeveel mogelijkheden een programma als CoSpaces heeft is mijn kijk daarop veranderd en zou ik zo nog een keertje een soortgelijk project doen. Michelle: “Mijn expertise en interesse ligt zeker niet bij nieuwe technologische ontwikkelingen. Het project heeft me veel geleerd over de verschillende mogelijkheden die er zijn. Dit kan ik ook weer als tip doorspelen aan anderen. Tetem biedt een prettige begeleiding in een voor mij onoverzichtelijke wereld van techniek.”

Mastodon