Gratis
Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

Where the City Can’t See

Zet dit event in mijn agenda
01-01-2018 12:01 19-07-2024 06:07 Amsterdam Where the City Can’t See <p>Where the City Can&#8217;t See volgt een groep jonge fabrieksarbeiders die in een zelfrijdende taxi een nacht door het Detroit van de nabije toekomst zwerven. Ze zijn op zoek naar een rave party&#8230;</p> Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

Where the City Can’t See volgt een groep jonge fabrieksarbeiders die in een zelfrijdende taxi een nacht door het Detroit van de nabije toekomst zwerven. Ze zijn op zoek naar een rave party in een verlaten fabriek. Een plek waarvan ze weten dat hij bestaat, maar die door de taxi niet wordt herkend. De kijker ziet het verhaal door de ogen van de robots die de stad besturen. De arbeiders maken deel uit van een ondergrondse gemeenschap die nieuwe manieren van digitale camouflage heeft ontwikkeld om aan de surveillancesystemen van de stad te ontsnappen. Zo hacken ze de stad, op zoek naar de wildernis en voorbij de machine.

Where the City Can’t See is in zijn geheel gefilmd met de laserscannertechnologie die ook in zelfrijdende auto’s wordt gebruikt voor de navigatie. De film speelt zich af in de niet al te verre toekomst waarin Google maps, stedelijke beheersystemen en CCTV-bewaking niet alleen onze steden in kaart brengen, maar ze ook regeren.

Where the City Can’t See is geregisseerd door architect en futurist Liam Young die werkt op het snijvlak van ontwerp, fictie en toekomstscenario’s. Hij is oprichter van Tomorrow’s Thoughts Today, een denktank voor stedelijke toekomstvisies. Deze korte film wordt in januari in de weekenden getoond in de screening ruimte van Tetem (en op aanvraag doordeweeks).

Mastodon