Gratis

Woensdag 3 Juli vanaf 11:15 uur in Waaier WA3 (Art & Design) Universiteit Twente, Drienerlolaan 5 te Enschede

Graag aanmelden, klik hier om te reserveren!

DesignLab Universiteit Twente
Hengelosestraat 500
7521 AN Enschede, Nederland

053 489 2079
Open deze route in je routeplanner

XR Day

Ontdek tijdens de National XR Day hoe sociale wetenschap en kunst samenkomen in het unieke artistieke VR-onderzoeksproject Lingering Echoes.

Het werk Lingering Echoes van Sjoerd van Acker wordt als voorbeeld getoond van hoe VR kan worden ingezet om het concept van tijd te ervaren en kan dienen om te reflecteren op de fenomenologie van geleefde tijd.

Sjoerd vertelt over de artistieke VR-installatie Lingering Echoes en Dr. Anneke Sools presenteert de resultaten van een onderzoek naar de ervaringen van bezoekers van het werk van Sjoerd. Aansluitend reageert de kunstenaar op de onderzoeksresultaten en verzorgt hij een live demonstratie van de VR-ervaring.

XR Day
De jaarlijkse National XR Day wordt georganiseerd om innovaties, onderzoek en het gebruik en onderwijs van en door extended reality technologieën te verkennen. Er zijn veel presentaties, demo’s en workshops. Tevens biedt deze dag de mogelijkheid om te netwerken met andere deelnemers die werkzaam zijn in het werkveld van XR. Dit jaar is het thema ‘Connecting Realities’. Ontdek alles over de fascinerende manieren om XR/VR/AR te gebruiken binnen onderwijs en onderzoek. Partners SURF, Universiteit Twente en Saxion zijn verantwoordelijk voor de organisatie en de ondersteuning van het evenement.

Dr. Anneke Sools
Dr. Anneke Sools is universitair hoofddocent bij de afdeling Psychologie, Gezondheid en Technologie aan de Universiteit Twente. Ze is ook programmadirecteur van het Storylab (onderzoeksgroep in narratieve psychologie, gezondheid en technologie). Anneke onderzoekt hoe mensen hoopvolle toekomsten construeren in sociale en maatschappelijke situaties waarin mogelijkheden onder druk staan. In haar participatief actieonderzoek bestudeert ze hoe verbeelding kan worden gestimuleerd via artistieke praktijken en immersieve ervaringen, bv. VR.

Sjoerd van Acker
Sjoerd is een nieuwe mediakunstenaar, Creative Technologist en XR-ontwikkelaar. Hij werkt onder de naam NO FISH. Sjoerd studeerde Beeld- en Mediatechnologie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Sjoerd gebruikt XR-technologieën, muziek en dans in zijn werk. Zijn werk moedigt het publiek aan om onvoorspelbaar en creatief te zijn.

Mastodon