Kunsttorentje  |  Almelo

5 september 2020 - 15 november 2020


Marjolien Witte expositie in het Kunst-Torentje

Zet dit event in mijn agenda
05-09-2020 12:09 24-07-2024 12:07 Amsterdam Marjolien Witte expositie in het Kunst-Torentje Kunsttorentje, Egbert Gorterstraat 5, 7607 GB Almelo

ACCUMULATION - Marjolein Witte

Marjolein Witte over haar werk:“Mijn twee- en driedimensionale werk komt voort uit een interesse in het kaderen van en toepassen van regels op onze omgeving. Begrenzingen, verkeerssignalen, semi-wiskundige formules en eigen lichaamsmaten dienen regelmatig als bouwstenen voor het werk. Met een robuuste, directe vormtaal en opvallend kleurgebruik geef ik het werk een aanwezig karakter mee en probeer ik grip te krijgen op de wereld om mij heen.

Voor het Kunsttorentje maak ik het werk ‘Accumulation’, dat met zijn titel verwijst naar zijn fysieke toestand: een stapeling of opeenhoping van constructies. Samen vormen ze een toren, waarmee het werk resoneert met de ruimte waarin het staat opgesteld. ‘Accumulatie’ is ook een biologisch proces waarbij chemische stoffen in de natuur zich ophopen in levende organismen zoals planten en dieren. Een proces waarbij de opeenhoping in het organisme sneller verloopt dan de verwerking ervan”.

Informatie


Exposities in het Kunst-Torentje zijn 24/7 te zien aan de Egbert Gorterstraat 7, tussen stadhuis in Almelo en de rechtbank.

Kunsttorentje
Egbert Gorterstraat 5
7607 GB Almelo, Nederland

Open deze route in je routeplanner

Privé: Nieuwe Twentse Kunst (NTK)

De stichting Nieuwe Twentse Kunst is een presentatieplatform voor professionele kunstvormen gevestigd in Almelo. 

Mastodon