Kunsttorentje  |  Almelo

16 november 2019 - 12 januari 2020


Plastic Eden

Zet dit event in mijn agenda
16-11-2019 12:11 19-07-2024 05:07 Amsterdam Plastic Eden Kunsttorentje, Egbert Gorterstraat 5, 7607 GB Almelo

In het project ‘Plastic Eden’ heeft Arike Gill een installatie met haar 3d-pen gemaakt speciaal voor het Kunst-Torentje. Zij transformeert hiermee het Torentje in een microwereld vol plastic flora.

Arike Gill: “We leven in de tijd van de mens, het Antropoceen. Menselijke producten zullen later terug te vinden zijn in de aardlagen gevormd in de huidige tijd. Onze aanwezigheid is daarmee onuitwisbaar in het geheugen van de bodem. Tegelijkertijd neemt de biodiversiteit in fors tempo af.

Ik merk dat ik het moeilijk vind om hier bewust naar te kijken. Met Plastic Eden probeer ik de dreiging vorm te geven in schoonheid, waardoor ik (en wij?) onze ogen misschien niet hoeven te sluiten”.

Arike Gill studeerde in 2013 af aan de KABK te Den Haag. Daarvoor voltooide ze de studie Biologie aan de Universiteit Leiden. Naast kunstenaar is zij collectiebeheerder bij natuurhistorisch museum Naturalis. Haar dagelijks werk als collectiebeheerder functioneert als fundament voor haar kunst. Waar zij als collectiebeheerder objectief verzamelingen van ontdekkers archiveert, neemt Arike Gill in haar kunst de vrijheid om zelf te ontdekken en te verzamelen. In deze nieuwe wereld verkent zij de grenzen tussen menselijke beschaving en de wilde natuur.

Informatie


Gratis

In het Kunst-Torentje is 24/7 kunst te zien en gratis te bezoeken.

Kunsttorentje
Egbert Gorterstraat 5
7607 GB Almelo, Nederland

Open deze route in je routeplanner

Privé: Nieuwe Twentse Kunst (NTK)

De stichting Nieuwe Twentse Kunst is een presentatieplatform voor professionele kunstvormen gevestigd in Almelo. 

Mastodon