Tetem  |  Enschede

19 januari 2021 - 1 januari 2022


Spacecast ontvangt toekenning uit het Generators fonds

Spacecast ontvangt toekenning uit het Generators fonds

Aan het begin van het nieuwe jaar is meteen al een eerste bijdrage uit het Generators Fonds toegekend! Het fonds ondersteunt projecten van underground cultuurmakers in heel Twente op het gebied van creatieve technologie, game-design, dance, electronic music, avant-garde kunst en festivals. Samenwerking, creativiteit, technologie en innovatie staan centraal.

Het kunstinitiatief Spacecast is positief beoordeeld door het fonds voor de manier waarop het lokaal talent een kans biedt om zich online te presenteren. Het in 2020 opgezette livestream-project verzorgt elke vrijdagavond uitzendingen vanuit de Spacebar aan het Stationsplein. Spacecast wil jonge kunstenaars en muzikanten uit de Twentse underground cultuur actief aanmoedigen hun werk te presenteren aan een groter publiek. Via interviews wordt het publiek geïnspireerd en leert de kunstenaars en muzikanten uit de regio beter kennen. De adviescommissie ziet Spacecast als een waardevolle toevoeging voor de kunstsector in Twente.

Vier keer per jaar kan er worden aangevraagd bij het Generators Fonds. Deze ronde zijn de aanvragen beoordeeld door: Gabey Tjon a Tham (geluidskunstenaar en onderzoeker uit Den Haag), Harco Rutgers (eigenaar Esc.rec. en De Perifeer in Deventer) en Charlien Adriaenssens (art programmer bij WORM Rotterdam). Aanvragen worden beoordeeld op creatieve, technologische en innovatieve aspecten, daarnaast op het belang voor publiek, de Generators en het genre.

Informatie


Gratis
Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

Spacecast ontvangt toekenning uit het Generators fonds

Mastodon